Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 16:56

Школярі залякували пістолетом менших учнів

У ЧЕРКАСАХ з лютого міліція затримала чотирьох хлопців віком від 14 до 17 років. Вони грабували менших школярів, для залякування використовували пневматичний пістолет.

— У кримінальній міліції у справах неповнолітніх за січень зареєстровано 11 звернень, — розповідає Наталя Таран з управління Міністерства внутрішніх справ області. — Батьки стверджують, що 11–13-річних дітей грабували на рік-два старші школярі. Відбирали гроші та мобілки. Опис нападників, манера та стиль пограбувань дозволили зробити висновок, що діє група підлітків-новачків.

Двох учнів, які на спуску до мікрорайону Митниця намагалися втекти, нападники зупинили пострілами.

— Наступного дня так вчинили ще з двома дітьми біля лікарні N3. Хлопчаки вимушені були зупинитися. Віддали гроші та мобільні телефони, — веде далі Таран.

Оперативники склали словесні портрети. Міліція почала перевіряти місця, де неповнолітні могли витрачати відібрані гроші. Заходили в бари та зали ігрових автоматів.

— Затримали чотирьох підлітків. Вони розповіли, що для хоробрості перед кожним виходом "на діло" пили пиво. Мобільні телефони ділили між собою, щоб потім продати. Але не встигли.

Хлопці навчаються у різних школах. Усі з благополучних родин. Їхні батьки, дізнавшись, чим займалися діти, були шоковані.

— На запитання слідчого, чому скоювали злочини, відповідають: у країні криза, раніше в батьків було більше грошей, більше давали на кишенькові витрати. Тепер почали економити, от вони й вирішили підзаробити, — каже Наталя Таран.

Зараз ви читаєте новину «Школярі залякували пістолетом менших учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути