Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 17:39

Сергій Пономар повернувся із заробітків

Черкащанин Сергій Пономар, 29 років, на початку липня поїхав на заробітки до Тюмені в Росію. Працював слюсарем, збирав металоконструкції для будівництва. Планував заробити грошей, щоб погасити кредит за машину. Повернувся два тижні тому через економічну кризу.

— Харчувалися за власні кошти. У двокімнатній квартирі жили вісім чоловік. За житло платив господар фірми, — розповідає Сергій.— Мав два вихідних на місяць. Робочий день тривав 12 годин. Отримував 1200 доларів. Додому заробіток перераховував через банк.  Масового звільнення не було. Мені скоротили зарплату й робочий час, останню виплату добре затримали. Місцеві влаштовували мітинги.

Заробітчанам керівники не хотіли платити за виконану роботу. Виправдовувалися "фінансовою кризою".

— Планував побути в Росії до Нового року. Але зрозумів, що краще не буде. На другий день після приїзду до Черкас почав шукати роботу. Доки нічого не знайшов.

За інформацією Черкаського обласного центру зайнятості найзатребуванішими спеціальностями в області є водії, прибиральниці, слюсарі, продавці та вантажники. Також потрібні двірники, інженери, медсестри, швачки та електромонтери. Найбільше вакансій мають підприємство "Ватутінехліб", Канівський маслосирзавод та Миронівська птахофабрика.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Пономар повернувся із заробітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути