Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 20:23

При церкві зведуть школу, пекарню й готель

— Котлован для фундаменту храму викопали ще 2004 року, — розповідає протоієрей Іоанн, настоятель парафії Святої Великомучениці Варвари в селищі Чорнобай. — А от будівництво через брак коштів розпочалося лише цьогоріч. Та ми вже навесні почнемо зводити стіни.

Новий храм Української православної церкви Московського патріархату буде за 50 м від місця, де колись стояла стара дерев"яна. Поруч працювала школа для бідних. У власності парафії була толока — поле, яке здавали в оренду селянам. Отримані кошти йшли на храм і школу. Цей комплекс розвалили в 1930-ті.

— На території нашої церкви також буде навчальний заклад. А на подвір"ї — ігровий майданчик, — продовжує протоієрей Іоанн.

Біля церкви зведуть пекарню. Хліб безкоштовно роздаватимуть бідним. Планують побудувати майстерню з виготовлення ікон та невеличкий готель для паломників.

Будівництво церкви провадилося коштом місцевої громади. Лише цього року з"явилися благодійники, які зголосилися допомогти матеріально. Автором проекту комплексу став головний архітектор "Черкасиагропроект" Валерій Кузнецов.

Поки що богослужіння в селищі проводять у приміщенні літнього кінотеатру. Після зведення нової церкви його знесуть і побудують дзвіницю. Через неї люди входитимуть на церковний двір.

У Чорнобаї нині є три храми — два православні та протестантський.

Зараз ви читаєте новину «При церкві зведуть школу, пекарню й готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути