четвер, 18 вересня 2008 20:22

Поет Микола Негода помер у лікарні

12 вересня в приміщенні Черкаської обласної філармонії прощалися із 80-річним   Миколою Негодою. Поет помер у ніч на 11 вересня в онкологічній лікарні. Останні три місяці хворів.

На вірші Миколи Негоди написані пісні "Степом, степом...", "Летять білі чайки", "Земле моя, земле", "Над колискою сина" та інші.

— Він був моїм хрещеним батьком, — розповідає Леся Нарбут. — Усі його знали як скромну й порядну людину. Ніколи для себе нічого не просив. А для когось міг. Якщо дружив, то до кінця життя. Серед таких друзів був мій дід Данило Нарбут. Удвох вони частенько грали в шахи. Якщо хтось зраджував його дружбу, то просто викреслював цю людину зі свого життя. Ніколи не сперечався й не скандалив. У нього залишилася дружина Лідія Терентіївна. Вона його перше та єдине кохання. На похороні ми з мамою її постійно тримали під руки.

Микола Негода народився в селі Бузуків Черкаського району. Жив у центрі Черкас у трикімнатній квартирі. Поховали поета на центральній галереї кладовища N1 на вул.  Одеській, поряд із відомими людьми Черкащини.

Зараз ви читаєте новину «Поет Микола Негода помер у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути