четвер, 17 лютого 2011 13:49

Орендарі платитимуть 15 гривень з гектару

На Катеринопільщині сільгоспвиробникам пропонують укласти офіційні угоди із селищними та сільськими радами. Орендарі повинні будуть вносити у бюджет не менше ніж 15 грн на рік за кожен гектар оброблюваної землі.

— Кошти підуть на благоустрій села, ремонт соціальних закладів, доріг, освітлення вулиць, а також на проведення масових заходів, — каже 39-річний Олександр Вовкотруб, перший заступник голови Катеринопільської райдержадміністрації.

Багато сільських голів говорять, що подібні домовленості з орендарями діяли й раніше. Тільки не було офіційних угод.

— Окремі орендарі й раніше допомагали громаді, — розповідає 50-річний Павло Прокопенко, голова села Новоселиця. — Виходило, що платили не по 15 гривень з гектара, а й більше. І без ніяких договорів. Якщо в нашого орендаря Ярмоленка близько двох тисяч гектарів землі, то виходить, що він має  заплатити десь 30 тисяч громаді. Так він їх більше щороку платить, бо тільки що треба, то й до нього. Інша справа з такими, які мають 20–40 гектарів. Раніше громада до них ні за чим не зверталася. Недавно зустрічався з фермерами. У принципі, вони не проти.

— Не всім фермерам по карману ця політика, — каже один із місцевих фермерів. Називатися відмовляється. — У мене 20 гектарів землі, я насилу забезпечую необхідним свою сім'ю.

Зараз ви читаєте новину «Орендарі платитимуть 15 гривень з гектару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути