четвер, 22 січня 2009 20:52

Визначать межі міських парків

Дозвіл на розробку проектів територій парків Черкас отримало комунальне підприємство "Дирекція парків". Рішення міськради стосується скверу за обласною радою, парків — Юність, Хіміків, Долини троянд, 50-річчя Жовтня, Казки,  ім. Б. Хмельницького.

— Підготуємо спочатку технічну документацію, — пояснює директор Олександр Радуцький. — Наступним кроком буде відведення самих земельних ділянок у постійне користування. Хочемо визначити справжні межі міських парків, аби захистити їх від зазіхань бізнесменів, які намагаються забрати повністю чи частково землю. Попереднє керівництво Черкас дозволяло будувати на територіях парків автозаправки, готували проекти про зведення там ресторанів та торговельних центрів.

Радуцький зазначає, що парки міста мають перетворитися на зони відпочинку із прокатом ковзанів, лиж, атракціонами, розважальними куточками:

— Торік майже в усіх паркових зонах встановили нові  лавочки та урни для сміття, зробили освітлення. За 20 тисяч гривень купили снігоприбиральну машину. Нею за годину можна почистити таку територію, з якою за весь день можуть упоратися три працівники. Нині парки перебувають під цілодобовою охороною.

— Давно б так зробили, — радіє 27-річна черкащанка Олена Рибалко. — А то скільки ми не протестували, у нашому парку Хіміків заправку все одно зробили. Хоч тоді жителів заспокоювали, що це буде магазин.

Зараз ви читаєте новину «Визначать межі міських парків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути