четвер, 28 серпня 2008 18:58

Олександр Подудало копає картоплю за 50 гривень і чарку

36-річний Олександр Подудало з Городища наймається до людей копати картоплю. Клієнти знаходять його самі. Стукають у вікно й будять вже о 5.00, приходять і о 23.00. За день роботи з лопатою платять 50 грн. Удвічі більше, ніж минулого літа. Менше на 10 грн дають за вибирання картоплі. Олександр на це не погоджується, вважає жіночою справою.

— У мене постійні клієнти, яким помагав садити і підгортати картоплю, — говорить Олександр. – Тепер їм копаю у першу чергу. Багатьом іншим доводиться відмовляти. Я ж не можу бути одним задом на три городи! Замовлень хватає, бо кругом одні пенсіонери. Коли були молодші, то нахапали ділянок. А тепер не мають здоров"я їх обробити.

— Сашко раз махне лопатою й виверне цілий кущ картоплі, нічого в землі не останеться, — хвалиться Людмила Коваль, 58 років, якій чоловік допомагає на городі. — Але він не може без "допінгу". Через кожні 2 години наливаю 100 грам і даю помідор загризти. Вип"є — і знову працює на лопаті. Їсть мало. Купую йому пачку цигарок. Мій сусід хитрий — наймає до себе баптистів. Вони не п"ють і не курять.

— Мені роботи вистачає цілий рік, — каже Олександр. — Гукають, коли треба погрузити меблі, занести дрова, викопати могилу. Раніше я робив на машині, але попався п"яним і забрали права. Вже п"ять років ходжу по людях. Кожного дня маю свіжу копійку і прив"язувати себе до якогось виробництва більше не збираюся.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Подудало копає картоплю за 50 гривень і чарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути