Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 20:03

Олександр Підлісний два місяці писав лист на конкурс

15-річний Олександр Підлісний із села Вереміївка Чорнобаївського району посів друге місце в Національному молодіжному конкурсі творів епістолярного жанру "Людство потребує толерантності". Його провела Укрпошта.

Цьогоріч у конкурсі брав участь 901 учень, віком від 10 до 15 років. Тривали змагання із 9 жовтня 2007-го до кінця січня 2008 року. Твір Олександра Підлісного став кращим на Черкащині.

"Здавна в нас не шанували кровну помсту й наші люди прощали навіть тяжкі провини своїм кривдникам, інколи на свою біду. А в світі чомусь виникають тисячі конфліктів через небажання людей дослухатися один до одного і знаходити компроміс", — написав хлопець у творі-листі.

— Я цей твір писав із жовтня і аж по грудень, інформацію брав із газет і телебачення. Допомогли мені й розповіді дідуся із бабусею, — розповідає Олександр. Він навчається у 9 класі. Займається спортом, бере участь у змаганнях із футболу, волейболу й тенісу. У майбутньому мріє стати військовим. Торік у конкурсі від Укрпошти посів третє місце в області.

— У творах журі передусім оцінювало щирість у викладі матеріалів, оригінальність висловлених ідей, — розповідає маркетолог Любов Бабенко з Чорнобаївського центру поштового зв"язку N2.

Найбільша кількість творів надійшла в Херсонській, Донецькій, Кіровоградській та Полтавській областях. Перше місце присудили 15-річній Хаші Вишедські з Донецької області, а третє — її ровеснику Юрієві Самоненку з Чернігівщини.

19 травня Олександра Підлісного нагородили в школі на урочистій лінійці. За перемогу у всеукраїнському конкурсі хлопець отримав 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Підлісний два місяці писав лист на конкурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути