Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 20:04

Одночасно зіткнулися шість машин

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  На вулиці ХХ партз’їзду між перехрестями Пастерівської і Чековані в Черкасах сталася аварія, в якій зіткнулися 5 машин і маршрутка. Постраждало семеро пасажирів
На вулиці ХХ партз’їзду між перехрестями Пастерівської і Чековані в Черкасах сталася аварія, в якій зіткнулися 5 машин і маршрутка. Постраждало семеро пасажирів

У вівторок о 9.20 в обласному центрі зіткнулися шість машин. Аварія сталася на вулиці ХХ партз"їзду між перехрестями Пастерівської та Чековані. Пошкоджено маршрутку N5, дві вантажівки, газель, "фольксваґен" та "сітроен".

Маршрутний автобус "Богдан" зіткнувся лобом у лоб із вантажівкою, в яку ззаду в"їхав синій "сітроен". "Богдан" зачепив боком зустрічні газель і чорний "фольксваґен". Метрів за 10 від цього ланцюга стояла інша вантажівка. Вона найпершою зіткнулася з "Богданом", і той вискочив на зустрічну смугу.

Близько десятої на місці ДТП працювали даїшники. Водій маршрутки й кондуктор сиділи в автобусі. У салоні пахло заспокійливими ліками.

— Водієві та кондуктору треба було менше балакать, — обурюється пасажирка 30-річна Людмила Гладка. Жінка сиділа в маршрутці на сидінні за водієм. — Кондукторша лузала горішки й хотіла віддати йому лушпиння, щоб викинув. Він саме робив обгон. За грузовою не видно зустрічної дороги. Автобус і вантажівка, що була попереду, черконулися, його й відкинуло в сторону на зустрічний транспорт. Хто кого зачепив першим, не можу сказати... Люди в шоці повискакували й порозбігалися. У мене синці на нозі й на лобі. В однієї жінки розірвана губа, мабуть, зашивати треба. Добре, що в салоні стояло лише кілька осіб. У чоловіка, що був на передній площадці,  розсічена брова.

Віта Аветісян сиділа з 10-річними доньками Веронікою й Аріною на задніх бокових місцях. Їхали до стоматологічної поліклініки на вул. Енгельса. Коли водій загальмував, Вероніку викинуло до дверей на сходи.

— Якби, не дай Боже, двері відкрилися, то дитину викинуло б на дорогу. При падінні донька сильно вдарилася спиною об східці. Діти перелякалися й кричали, — каже жінка.

За словами Володимира Ліщенка з обласного управління ДАІ, водій ЗІЛу, не переконавшись у безпеці об"їзду ліворуч, зіткнувся з "Богданом". Маршрутка виїхала на зустрічну смугу й зачепила боком газель і чорний "фольксваген".

— Постраждали пасажири маршрутки й ГАЗ-3307. Шестеро відмовилися від госпіталізації. Але може бути, що люди перебувають у шоковому стані й через деякий час їм може знадобитися медична допомога. Пасажирку автобуса з закритою черепно-мозковою травмою і переломом основи черепа госпіталізували. Думаю, там були порушення й інших авто — не дотримані дистанція й інтервал між машинами, — каже Ліщенко й додає. — Аварії зі скількома травмованими й кількістю машин не характерні для нашого міста.

Зараз ви читаєте новину «Одночасно зіткнулися шість машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути