пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:10

Нова машина пожежників удвічі швидша за ЗІЛ

Сучасний пожежно-рятувальний автомобіль з"явився минулого тижня у золотоніських рятувальників. Він укомплектований набагато краще, ніж старі ЗІЛи. Має багаторежимні насадки для шлангів. — ГПУ), які дозволяють ефективніше використовувати воду.

— Якщо зазвичай іде 7 літрів води за секунду, то з цими насадками такою ж кількістю води можна гасити вогонь довше, — розповідає помічник начальника обласного управління МНС 40-річний Костянтин Проценко. — До того ж машина оснащена інструментами для різки металу, піднімання важкого вантажу, пробивання бетону.

Еменесники кажуть, що, порівняно зі старими машинами, нова у 2 рази швидше приїжджає на пожежі. Споживає вшестеро менше пального. Таких автомобілів в області раніше було два — у Черкасах та Умані.

— Десята частина всіх нещасних випадків припадає саме на Золотоніщину. Адже на київській трасі трапляється дуже багато аварій. Сподіваємося, незабаром такий автомобіль буде у Звенигородці, — каже Проценко.

Нове авто створили на базі "газелі". Виготовляють їх у Прилуках. Ціна залежить від комплектації. У середньому — 300 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Нова машина пожежників удвічі швидша за ЗІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути