Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 00:00

Найближчі п'ять років будинків не зноситимуть

"Мої родичі живуть по вулиці Хрещатик біля Дитячого парку. Практично в усьому кварталі стоять старі приватні будинки, які відповідно до нового генплану міста підлягають знесенню. Згідно із законом, власникам цих будинків мають надати рівноцінну земельну ділянку зі зведеним на ній житлом або грошову компенсацію. Але ця компенсація буде копійчана, бо ж будинки старі. І купити на такі гроші нове житло ніхто не зможе. Чи можете роз'яснити, як це буде відбуватися?"

Запитує черкасець Дмитро, 35 років.

— Зараз не йдеться про знесення, — пояснює Марина Геращенко, директор департаменту архітектури й землеустрою Черкаського міськвиконкому. — І найближчі п'ять років їх ніхто не зноситиме. Це питання потребує багато коштів, і ми не знаємо, чи знайдеться такий власник, який би розпочав там будівництво. Якщо ж такий буде, то все вирішиться тільки за згодою обох сторін шляхом домовленості. Зносили будинки й компенсували їх вартість іще за радянських часів. За незалежності в Черкасах такого не відбувалося.

Зараз ви читаєте новину «Найближчі п'ять років будинків не зноситимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути