пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Миколу Неруха поховали через 67 років

Два тижні тому в селі Коврай Золотоніського району поховали місцевого жителя Миколу Неруха. Він загинув на Кіровоградщині у серпні 1941-го.

Останки солдата на полі поблизу села Свердликове Новоархангельського району Кіровоградщини знайшла пошукова група "Зелена Брама". Особу червоноармійця встановили завдяки  медальйону.

— Односельці запам"ятали Миколу веселим і запальним, — розповідає сільський голова Ковраю Василь Чорновол, 58 років. — Як і більшість його ровесників, хлопець працював на різних роботах у колгоспі, захоплювався технікою. Змайстрував фотоапарат. На службу в армію його проводжали під супровід зроблених ним цимбал.

Микола Нерух служив у прикордонних військах. Брав участь у боях на території Черкаської та Кіровоградської областей. Загинув під час сутичок загонів Західного прикордонного округу з німцями.

— Колись ворожка сказала його матері, що звістку про сина принесуть через 80 років, — додає Чорновол. — Трохи не вгадала, пройшло 67. Але Марія Іванівна звістки не діждалася, померла.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Неруха поховали через 67 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути