четвер, 28 серпня 2008 18:58

Миколі Гончаренку наділили пай у старому саду

— Коли розпаювали землю, нам землевпорядник не показував договори, і ми не знали, де наша, — розповідає Микола Гончаренко із села Старосілля Городищенського району. — Пізніше, коли роздали документи, побачили, що це старий сад. А замість нас розписався хтось інший.

Чоловікові важко ходити. 14 років він пропрацював на тракторі, окроплював поля отрутохімікатами. Має інвалідність.

— Доки була агрофірма "Світанок", нам платили за пай. А останні два роки з"явився інший орендар і платити не хоче. Мовляв, нашою землею не користується, то й платити немає за що.

Державні акти на право приватної власності на землю старосільцям видали в липні 2003 року. Із 824 осіб 22 виділили ділянки в старому саду.

— Дали тим, хто не зможе чогось добитися, — інвалідам та пенсіонерам. Моя розташована, де росте смородина. Там на 86 сотках усе давно позаростало чагарниками від отакого, як палець, до отакого, — Микола Іванович показує руками товсті стовбури. — Наді мною в селі жартують. Мовляв, купляй карту лісника та торгуй дровами.

Останні два роки землю орендує "ПриватагроЧеркаси". Незадоволені люди звернулися до сільської ради.

— Вивчаю документи, бо на посаді сільського голови тоді була інша людина, — пояснює сільський голова Василь Микитенко. — У документах справді багато незрозумілого. Я їздив до орендарів із листом, щоб допомогли привести пайову землю в належний стан, повикорчовували дерева. Але нам відмовили. Садок не можна було розпайовувати. Багаторічні насадження не є ріллею. Я не проти, щоб людям дали землю із запасу сільської ради. Несправедливо, що вони не отримують плату. Але як це зробити документально, не можу сказати. Звертатимемося до районного керівництва.

Зараз ви читаєте новину «Миколі Гончаренку наділили пай у старому саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути