Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2010 17:00

Микола Шандиба понад 10 годин пробув у колодязі

24 вересня Микола Шандиба, 53 роки, чистив криницю у своєї родички Ольги Петренко в Золотоноші. Його по пояс засмоктало в пісок. Постраждалий просидів у колодязі понад 10 год.

— Живе Микола в селищі Рецюківщина Драбівського району. Приїхав велосипедом до Золотоноші о сьомій ранку. Не захотів снідать. Відпочив і десь після восьмої почав вичищати пісок із дна колодязя. Близько 11-ї закінчував. Каже, щось не можу витягти ногу. Попробували самі його дістати, але Миколу миттєво засмоктало по пояс. Тоді викликали еменесників, — розповідає телефоном сусідка 43-річна Алла Комисанова.

— Виїхав аварійно-рятувальний підрозділ спеціального призначення, — каже 36-річний Олег Ткаченко з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — На дно опустився один рятувальник, обв"язав постраждалого мотузками. Водночас знайшли місцевого копача колодязів Олександра Нікуліна, який теж опустився на дно й допомагав відкопувати Шандибу. Піщану суміш вичищали наверх. Невдовзі змогли звільнити одну ногу постраждалого. Другу затиснуло бетонним кільцем, яке зрушив плавун. Тоді опустили ще одного рятувальника. Довелося викликати і "швидку", бо від болю чоловіку ставало зле. Опустили рятівникам шприц зі знеболювальним.

Мокрий дрібний пісок подібний до цементного розчину. Тому ногу Шандиби було непросто звільнити.

— Лікарі підганяли: треба швидко щось робити, бо можуть нирки відмовити. Його дружина сказала: витягуйте хоч і без ноги, аби живий залишився. Написала розписку. Але, слава Богу, все обійшлося. Витягли його близько восьмої вечора. У нас на вулиці в дворах не колодязі, а колонки.  Оля викопала колодязь п"ять років тому, і оце вже встигло замулити. Після цього випадку вода чогось у їхньому колодязі зникла, — додає Алла Комисанова.

Микола Шандиба кілька днів пробув у лікарні. Доліковується вдома.

Зараз ви читаєте новину «Микола Шандиба понад 10 годин пробув у колодязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути