середа, 05 січня 2011 17:23

"Мене нікуди ніхто не забирає. Мені тут сподобалося"

Губернатор Черкащини 57-річний Сергій Тулуб напередодні Нового року провів підсумкову прес-конференцію.

Про досягнення

— На 25 відсотків зросло виробництво продуктів. Запрацювали ще три цукрозаводи. Область виростила 2,6 мільйона тонн зернових, добившись найвищої врожайності в Україні — 41 центнер із гектара. З нового року на 1,5 відсотків збільшать плату за оренду паїв. Відремонтуємо 1600 кілометрів доріг.

Про адміністративну реформу

— Може десь нічого такого робити й не треба. Усіх не можна однією міркою міряти. У кожному регіоні цей процес буде по-різному відбуватися, це не може бути однаково. Тому ми це питання вивчимо і своєчасно надамо свої пропозиції. Буде створено комісію, куди ввійдуть і голова облради, і голова облдержадміністрації, і деякі інші фахові та провідні керівники. Думаю, що впродовж січня-лютого ми це питання вирішимо.

Про корупцію

— Ми кажемо про якесь наше досягнення, мовляв, сьогодні викрито 140 злочинів у цьому напрямку. То я хочу сказати, що це мізерна цифра. Ми на цьому зупинятися не будемо. А й далі наводитимемо порядок у районах, селах, управліннях, відомствах.

Про земельні оборудки

— Протягом восьми місяців я кажу керівникам правоохоронних органів: "Ось чекає питання. Треба сьогодні працювати." До сьогоднішнього дня виявили  27 злочинів. А що, ви не бачите куди ділася земля? А як вона використовується? А як лісові господарства використовують? А як прибережна зона сьогодні використовується? І ми кажемо, що ми чогось досягли? Шановні, не пройде!

Про "Золоту підкову Черкащини"

— Попередні п'ять років скублися наверху, а тут що хотіли, те й робили. А потім ми маємо по "Золотій підкові" мільйонні крадіжки.

Про підвищення квартплати в Черкасах

— Хоче Одарич чи не хоче, але є об'єктивні умови, і є суб'єктивні бажання. Я не думаю, що його тільки обрали, а він хоче напакостити черкащанам і збільшити ці тарифи. Не думаю, що він такий. Він же розумна людина. Але є об'єктивна ситуація. Треба подивитися, які є фактори цього зростання, і чому це треба робити.

Про нові кадрові призначення

— Сьогодні, скажу вам чесно, робота з апаратом, робота організаційна, кадрова потребує нового подиху, досвіду, професіонального підходу. Розумієте? Я не хочу казати погане про тих, кого тут немає, але ви всі розумієте, про що я зараз думаю.

Про екс-заступника Вадима Льошенка

— Це зрада деяких людей, яких, будемо казати, наближуєш, даєш той чи інший рівень відповідальності, даєш те чи інше завдання, а вони з успіхом їх провалюють. Інколи об'єктивно провалюють, а інколи просто це роблять. Розумієте? Так би мовити, тихенько, як павлики морозови зраджують. Це найбільше, що мені не подобається.

Про своє звільнення

— Мене нікуди ніхто не забирає. Мені тут сподобалося. Хочу сказати: я не збираюся нікуди… Сам. Але я і не чув, щоб — мене хтось…

Зараз ви читаєте новину «"Мене нікуди ніхто не забирає. Мені тут сподобалося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути