Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 18:15

Маршрутку чекають по 45 хвилин

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

"Минулої неділі маршрутки №15 узагалі не їздили, — розказує Іван Дмитрович, 60 років, із Черкас. Живе на вул. Гайдара. — Спитав у понеділок кондуктора. Каже, невигідно, мало пасажирів. Цікаво, чи це погоджено з умовами обслуговування цього маршруту? А то виходить так, що їздять, коли вигідно. Буває, доводиться чекати цю маршрутку по 45 хвилин, а то й по годині. Бо кажуть, що на маршруті тільки дві машини працюють. А ще мені знайомий скаржився, що ввечері водії не зупиняються на зупинках "Ротор" і "ЗТА", бо вони малолюдні".

Маршрутки №15 "Гайдара — Гагаріна" їдуть із південно-західного району Черкас вул. Гайдара, на якій розташовані школи №28 і 32. Далі по Ярославській, через центр до мікрорайону Митниця. Перевізником є підприємство "ЧАРЗ-Авто". Дозвіл на перевезення пасажирів видав конкурсний комітет міськвиконкому 1 липня 2008 року. В договорі йдеться про роботу на маршруті шести автобусів, які мають їздити з інтервалом у 11 хв.

— Зриви в роботі цього маршруту справді є, — каже 57-річний Микола Безрідний, виконувач обов'язків начальника управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв'язку міськвиконкому. — У понеділок і вівторок були дзвінки від пасажирів. У середу три машини були в ремонті. Вийшли з ладу двигуни. З приводу порушення графіка я розмовляв із директором підприємства Валентином Прохоренком. Попередив: якщо до кінця тижня не наведуть порядок на маршруті, поставимо питання про розірвання договору. Маршрут нерентабельний. Але якщо перевізник його обслуговує, то повинен це робити з дотриманням вимог договору.

За словами начальника автоколони "ЧАРЗ-Авто" 39-річного Юрія Петренка, автобуси не випустили на маршрут, бо були проблеми з двигунами.

— "Полетіли" китайські колінвали. До вихідних на маршруті будуть три автобуси. З понеділка їздитимуть усі. Інтервал між машинами буде не більше 12 хвилин. Стосовно того, що водії пропускають зупинки, були від пасажирів скарги. Я провів збори й попередив, що шоферів будемо карати за таке.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутку чекають по 45 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути