четвер, 16 жовтня 2008 15:46

Людмила Папуша поставила у вітальні електрокамін

Автор: фото: Олена ЛІЛА
  Черкащанка Людмила Папуша сидить  біля  електрокаміну в своїй квартирі. Пристрій імітує вогонь дров. Звукового супроводу не має. Коштує 3,5 тисячі гривень
Черкащанка Людмила Папуша сидить біля електрокаміну в своїй квартирі. Пристрій імітує вогонь дров. Звукового супроводу не має. Коштує 3,5 тисячі гривень

"Наче не в хрущовці живу. Камін створює позитивну ауру в квартирі", — хвалиться 55-річна черкащанка Людмила Папуша.

Електрокамін жінка придбала півроку тому, коли робила ремонт в оселі.

— Побачила його, як вибирала плитку. Раніше не знала, що продаються каміни, які імітують вогонь дров чи вугілля.

Трикімнатна квартира жінки розділена на вітальню, кухню, їдальню та житлову кімнату. Камін стоїть у вітальні. Стіна навколо нього викладена декоративним каменем. На поличці — фото онука, лампа, сувеніри. Поряд із каміном господарка поставила крісла й вазон із великою квіткою.

— Ефект вогню допомагає мені ввечері розслабитися, — усміхається жінка. — У вихідні любимо з родиною вечеряти біля каміну. Зараз у квартирі холодно. То він не тільки декорація, а й опалення.

Електрокаміни коштують від 1300 до 30 тис. грн. Найдорожчі мають кілька зображень і спеціальний звуковий супровід.

— У залежності від малюнку чути, як тріщать дрова або шумить водоспад,— розповідає офіційний представник "Укрклімату" 45-річна Вікторія Дєєва.— Електрокаміни працюють і без нагріву. Тому їх можна вмикати влітку, щоб насолоджуватися полум"ям.

Прилад не виділяє небезпечних газів, не сушить повітря. Автоматично підтримує температурний режим за допомогою термостата. Електроенергії витрачається 1–2 кВт/год. Передня частина не нагрівається.

— Цього року більшою популярністю користуються каміни класичного стилю. Але купують їх нечасто. Швидко розбирають масляні обігрівачі та тепловентилятори від 200 до 400 гривень, — кажуть продавці в магазині "Епіцентр".

Зараз ви читаєте новину «Людмила Папуша поставила у вітальні електрокамін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути