четвер, 19 серпня 2010 20:05

Лисиці крадуть курей

— Цього року, як ніколи, у навколишніх лісах побільшало лисиць, — розповідає 48-річний Анатолій Білан, головний агроном сільгоспкооперативу "Міжгір"я" із села Плескачівка Смілянського району. — Їх виводки серед білого дня розгулюють вулицями, крадуть курей.

Раніше цих тварин у Плескачівці бачили рідко. Популяція стала зростати після того, як близько п"яти років тому лісові угіддя і землі запасу сільгоспкооперативу  передали Київському мисливському господарству. Зробила це попередня районна влада. Загалом виділили 450 га. Причому не цілісно, а по шматку на кожному полі.

— Тепер балом правлять єгері, — говорить Анатолій Борисович. — Є поля, куди нашим механізаторам важко заїхати. Доводиться вирізати дерева, робити кілометрові маневри. Убивати лисиць у населеному пункті ризиковано. Як і вепрів, що "потрошать" городи.

Селяни неодноразово скаржилися на мисливське господарство. Нещодавно до Плескачівки приїздив новопризначений голова райдержадміністрації Сергій Зайцев. Пообіцяв вирішити це питання.

Зараз ви читаєте новину «Лисиці крадуть курей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути