Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2010 16:37

"Лікарню закривають перед кожними виборами"

500 черкасців звернулися з листом до мера міста Сергія Одарича та губернатора Сергія Тулуба. Просять не закривати міську лікарню №2. Натомість — створити на її базі центр відновного лікування та реабілітації.

"Лікарня розташована у чудовому місці — Соснівці. Лікуючись там, ми маємо можливість дихати цілющим лісовим повітрям і робити перші кроки з інструктором ЛФК, який допомагає нам повернути найважливіші життєві функції, — йдеться у листі. — Боляче бачити, як із кожним роком територія лікарні зменшується, бо навколо виростають палаци та особняки".

Одноповерхові будівлі медзакладу розташовані в сосновому лісі. Біля входу до одного з корпусів стоїть група чоловіків.

— Перед виборами хотіли конкуренти свиню підсунуть Одаричу. Мовляв, хоче закрити лікарню, — кидає в урну недокурок і спльовує чоловік років 70. — І верблюду ясно, що це така технологія.

Друга міська спеціалізується на реабілітації тяжкохворих. Після складних операцій в інших закладах, травм, інсультів, серцево-судинних недуг пацієнтів виходжують тут.

— Наша лікарня розрахована на 150 ліжок і постійно заповнена. Куди ж цих людей дінуть? Ці балачки про закриття — нісенітниці. Вони час від часу виникають. Як правило, перед виборами. І цього разу про закриття почула плітки десь у вересні. Кому це вигідно, не знаю, політикою не цікавлюся, — знизує плечима головний лікар Світлана Алексеєнко, 55 років.

— Лікарня працює у звичному режимі, й не планується жодних скорочень, а тим паче її закриття. Доказом цього є надання їй статусу окремого підрозділу департаменту охорони здоров'я. З початку року заклад має власну бухгалтерію. Крім цього, нещодавно було відведено земельну ділянку, де розташований заклад. Ця територія не може бути використана для інших цілей, — зазначає 48-річний Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров'я та соціальної політики міськвиконкому.

Зараз ви читаєте новину «"Лікарню закривають перед кожними виборами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути