Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 20:07

Комуністи відновлюють пам"ятники Леніну

Пам"ятник Володимиру Ульянову в Млієві Городищенського району під час суботника відреставрували місцеві комуністи. У роботі взяли участь п"ять осіб.

Пам"ятник стоїть на території колишнього колгоспу ім. Леніна. 1992 року першим у районі  збанкрутувало це господарство. Територія досі не має хазяїна. Ілліч простягнутою рукою вказує на порожню контору. Сільрада хотіла знести скульптуру. Пам"ятник зовсім облущився. Комуністи попросили його під свою опіку. Придбали на 200 грн фарби-серебрянки. На суботнику обновили монумент, повисмикували довкола бур"яни.

— Також ми відреставрували пам"ятник Леніну в селі В"язівок, — гордо хвалиться депутат обласної ради від Комуністичної партії Анатолій Побігайло, 66 років. — Невдовзі відновимо здерту вандалами мідну обшивку зі спини пам"ятника на території колишнього колгоспу "Заповіт Леніна" у Городищі. Комуністи протистоять владі Черкащини, яка "воює" навіть із тими пам"ятниками Леніну, що внесені до реєстру об"єктів історії та культури УРСР.

Бронзовий пам"ятник, що стояв на центральній площі Городища, рішенням міськради здали на металобрухт 2000 року. За цей 2,5-тонний монумент мерія виручила 5 тис. грн.

Усього на території Черкащини близько 200 пам"ятників Леніну.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи відновлюють пам"ятники Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути