Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 18:58

Каскад озер запрацював у парку "Ювілейний"

Два каскади озер відкрили в черкаському парку "Ювілейний". Вони не працювали понад 10 років. Тепер вода проходить від готелю "Турист" під невеличким містком та по каскадах озер вниз — до Мосту закоханих.

Відновили озера за 2,5 місяця. Пробурили свердловину, замінили 300 м старої труби. Поставили імпортні економні насоси.

За словами директора комунального підприємства "Дирекція парків" Олександра Радуцького, 37 років, у парку "Ювілейний" нині переобладнують літній театр. Туди підводять світло, встановлюють лавочки, ремонтують сцену. Оголосили тендер на освітлення парку. Планується встановити питні фонтани, побудувати туалет. Поки що закупили 10 біотуалетів. На озера і парк місто виділило 640 тис. грн.

На початку року депутати Черкаської міськради затвердили програму соціально-економічного розвитку міста. У ній врахували відродження парків. Тому місто займається перетворенням Долини троянд на Співоче поле. Нині вона занедбана. Це буде суцільна зелена галявина, де можна буде ходити босоніж. Там установлять 30 лавочок, переносну сцену, відновлять фонтани.

Троянди з Долини, які постійно крали, пересадили у парк "Перемога". Там є охорона.

— Ще встановили дитячий майданчик у парку "Хіміків". Придбали невеликий будинок для сторожа, — зазначає Радуцький.

У планах міської влади наймати охоронні фірми. Вони забезпечуватимуть порядок під час відпочинку в парках. А міський голова Сергій Одарич, 40 років, виступає з ініціативою закласти ще й новий парк на День міста у вересні. Створити його планують на розі вул. Жужоми та Гагаріна. Міські комунальники забезпечать громаду інвентарем та саджанцями. Над проектом уже працюють архітектори.

Зараз ви читаєте новину «Каскад озер запрацював у парку "Ювілейний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути