четвер, 03 квітня 2008 21:01

Хімікати отруїли селянам воду

Півтори тонни отрутохімікатів ще з радянських часів зберігається у Млієві Городищенського району. Колись ці речовини використовувалися у рільництві. Термін їх придатності вийшов, і вони становлять загрозу людям і довкіллю. Селяни скаржаться на якість води.

Наприкінці минулого року з районного бюджету виділили кошти на вивезення  речовин, проте цього не зробили. Отрутохімікати продовжують забруднювати прилеглі землі. Голова Городищенської райдержадміністрації 50-річний Сергій Ковела вимагає від посадових осіб, аби вони негайно вивезли хімікати.

— У районі зберігається понад 30 тонн отруйних речовин, — повідомив заступник начальника районного відділу МНС у Черкаській області Леонід Пуш, 32 роки. — 98 відсотків хімскладів не охороняються, чимало з них в аварійному стані. До 1980 року отрутохімікати, яким вийшов строк дії, відправляли до спеціального могильника в Кіровоградській області. Але після його закриття небезпечну хімію господарства змушені зберігати в себе. Нині порошкоподібні хімікати приймає на переробку фірма "Елга" з Шостки. Що робити з рідкими речовинами, ніхто не знає. Особливо багато залишилося тих, що раніше використовувалися, але потім були вилучені з переліку дозволених. На багатьох контейнерах замість назви лише короткі написи "невідомі", "непридатні", "заборонені".

Зараз ви читаєте новину «Хімікати отруїли селянам воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути