четвер, 29 листопада 2007 17:44

Діти з неблагополучних родин лишаються без підтримки

Наступного року американська громадська організація "Холтінтернешенал" завершує програму фінансування Уманського Центру денного перебування дітей із неблагополучних сімей "Пелюстки надії".

Центр створили в березні цього року. Там допомагають дітям зі складних сімей. Намагаються зробити все, аби не розлучати їх із батьками.

— Діти приходять до нас голодними, просять їсти, то ми їх поїмо чаєм, годуємо печивом, булочками з маслом. Купаємо, підстригаємо, переодягаємо. Деяких потрібно вчити говорити, рахувати, вдягатися чи навіть сходити в туалет, — розповідає адміністратор Центру "Пелюстки надії" Людмила Дем"янчук. — У нас є шафа, куди люди приносять дитяче взуття, одяг.

Американці виділяли "Пелюстці надії" $5 тис. на півроку.

— Також вони подали клопотання про фінансування містом, — каже директор міського Центру соціальних служб для дітей та молоді Тетяна Гейко, 40 років. — Бюджет наступного року ще не затверджено, але це питання пообіцяли розглянути. Ми також шукаємо спонсорів.

Центр розмістився в дитячому садочку N12. Там є психолог, два соцпрацівники, адміністратор і прибиральниця. З дітьми віком до шести років займаються щопонеділка й щосереди з 9.00 до 12.00.

— Труднощі в тому, що дітям із кризових сімей потрібно приділяти більше уваги. Має бути індивідуальний підхід до кожного. Тому на одного соцпрацівника повинно припадати не більше двох дітей. А от в центрі двох таких працівників на групу з 20 дітей практично достатньо, — додає Гейко.

Зараз ви читаєте новину «Діти з неблагополучних родин лишаються без підтримки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути