четвер, 29 січня 2009 18:36

Чудодійний корінь виявився стружкою від олівця

19 січня до хати пенсіонерів Бурлаків з Умані зайшла жінка на вигляд років 50–55 і попросилася переночувати.

— Середнього зросту, трохи повнувата, у світлій болонєвій куртці й червоному береті, — згадує 79-річна господиня. Ім"я просить не називати, бо не хоче розголосу. — Питала, де можна зняти квартиру. Казала, що приїхали з Молдови. Привезли оптовий товар, хочуть зняти помешкання на кілька діб, щоб можна було речі залишати. Пропонувала за нічліг 100 гривень на добу.

Доки одна незнайомка заговорювала господиню, до хати зайшла інша.

— Тут я помітила, що жінки схожі на циганок. Одна з них попросила води. А не дати води — то гріх. Та ще й Водохреще було. Доки одна пила, інша почала знімати взуття. Казала — змерзли ноги, треба погрітися.

Дві візитерки заговорювали жінку, третя проникла в хату і вкрала гроші.

— Мені десь за годину до цих гостей пенсію принесли. То я сіла заповнювати книжки, щоб за комунальні сплатити. Гроші на столі лежали — майже три тисячі.

Забравши гроші, жінки вибігли на вулицю, сіли у білу машину і втекли.

У 24-річної Світлани Гаврик циганка видурила 100  грн.

— Минулого тижня до нашого офісу прийшла жіночка, — розповідає Світлана. —  Сказала, що шукає приватного нотаріуса. Просила роз"яснити адресу, допомогти найти потрібну вулицю. Поки пояснювали, незнайомка почала розповідати про кожного з нас. Казала, якщо вийдемо з нею, то за 10 гривень розповість про долю. Мені вона нічого конкретного не сказала. Підмітила, що хвилює тема здоров"я. Говорила, що допоможе  позбавитися проблем по-жіночому. Але треба купити корінь якоїсь рослини. Додала, що він у неї є. Я винесла 100 гривень. Жінка дала щось загорнуте в папір і пішла. Коли я розгорнула, там виявилася стружка від олівця.

— Зазвичай шахраї намагаються або залякати жертву хворобами чи трагедіями, або чимось спокусити, — говорить помічник начальника Уманського відділу міліції Людмила Поліщук. — Нещодавно поблизу гімназії до 10-річної дівчинки підійшла жінка. Почала розказувати, що на батьків наслали сильну порчу. Якщо не відробити — помруть. Жінка змусила дитину винести з дому значну суму грошей і коштовності.

За цими справами триває слідство. Міліціонери радять не пускати незнайомців до оселі й не реагувати на пропозиції поворожити чи зняти порчу.

Зараз ви читаєте новину «Чудодійний корінь виявився стружкою від олівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути