четвер, 14 лютого 2008 18:28

Четверо дітей отруїлися газом на Черкащині

12 лютого близько дев"ятої ранку на газорозподільній станції "Гайсентрансгазу" поблизу м. Звенигородка стався викид одоранту. Його додають до природного газу для надання неприємного запаху. На місце пригоди виїхали рятувальники. Аварію було ліквідовано.

— Станція за 700 метрів від школи. Добре, що вчителі не розгубилися й вчасно викликали рятувальників. Наші працівники приїхали через 5 хвилин, але по телефону керували вчителями, щоб евакуйовували дітей. Згодом сказали, що згадали випадок у Дніпропетровську й дуже злякалися, — розповідають у прес-службі МНС області. — Хімічну сполуку додають у газ для ароматизації, щоб чути було витік газу. Одорант зберігають у спеціальній підземній ємності. Очевидно, цього дня сполуки добавили більше, і через туман вона осіла на землю. А школа розташована нижче газорозподільної станції.

— Через викид хімічної речовини постраждало четверо учнів Звенигородської школи імені Шевченка, що за кілометр від станції. Їх госпіталізували до дитячого відділення Звенигородської райлікарні з вегето-судинною дистонією та отруєння газом, — розповідає прес-секретар головного управління охорони здоров"я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації Любов Стецюк, 24 роки.

Стан дітей нормалізувався, в середу їх виписали.

Етилмеркаптан — хімічна речовина, що використовується для надання запаху газу, належить до сильнодіючих отруйних. У великих кількостях вона може викликати головний біль, нудоту і втрату координації. Проте доза, отримана при його вдиханні, здоров"ю не загрожує.

Зараз ви читаєте новину «Четверо дітей отруїлися газом на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути