Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Черкащани купують з бочок очищену воду

У вівторок близько другої дня на вул. Руставі, 15 у Черкасах збираються люди з пластиковими пляшками. За кілька хвилин приїжджає машина з трьома цистернами. Літр води продають по 30 копійок.

Першим купує воду 73-річний Василь Тарасенко.

— У мене хвора на цукровий діабет дружина запиває цією водою ліки, — пояснює. — Я п"ю з-під крана. Привозну воду купляю тут, бо вона не в залізних бочках. І є всі документи, — пенсіонер показує приклеєні на бортах дозволи.

Воду на вул. Руставі возить підприємець 26-річний  Віталій Козуб із Лесьок. Каже, діжки купив у Києві. Вони з гігієнічного пластику, кожна на 1000 л.

— Набираю зі свердловини, яку пробурили два роки тому на глибину 53 метри. Продаю в Черкасах чотири рази на тиждень. Щокварталу приїжджають із санстанції. Беруть воду на аналіз зі свердловини і бочки. Зауважень не було. Люди теж не скаржилися. Маю санітарну книжку, — показує документи.

На вул. Тараскова машину з водою чекають у середу з 10.00, у неділю з 9.00. Літр продають на 5 коп. дешевше.

— Беру для себе і дітей до 30 літрів, — каже Іван Кислий, 64 роки. — Вистачає на три дні. Правда, останній раз закип"ятили, а вода запінилася. Водії запевняють, що  качають її із глибини понад 140 метрів. Мають усі документи із печатками. Я просив показати. Поряд на вул. Ярославській у підземних гаражах є свердловина. Можна заплатити 7 гривень на місяць і бери скільки хочеш. Але ту воду ми здавали на аналізи через знайомих. Сказали, що для пиття не годиться.

На вул. Смілянській, 2 воду привозять машиною з написом на бочці "Чиста краплина". У понеділок, середу та п"ятницю чергу люди займають за півгодини раніше.

— Щоразу набираю по 24 літри. На мою сім"ю із чотирьох осіб вистачає. За літр платимо 25 копійок, — розповідає пенсіонерка Людмила Іванівна.

Комунальне підприємство "Черкасиводоканал" у магазині "Криниця", що розташоване неподалік, продає артезіанську доочищену воду. Вона проходить знезараження ультрафіолетовим промінням і "знезалізнення".

— Купили спеціальне обладнання. Літр коштує 14 копійок, — пояснює заступник директора водоканалу Світлана Лісковець. — А вода для звичайного водогону береться з поверхневого шару Кременчуцького водосховища. Проходить хлорування й доочищення. Про воду з машин нічого сказати не можу. Я не знаю, як там дотримуються правил гігієни. Як мінімум у продавця має бути санітарна книжка.

Зараз ви читаєте новину «Черкащани купують з бочок очищену воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути