Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 18:15

Автобус в"їхав у двір подружжя Рябух

25 січня на виїзді з села Кропивна Золотоніського району рейсовий автобус Донецьк–Київ з"їхав з дороги, збив паркан і стовп біля двору родини Рябух. Зупинився поряд із будинком.

— Ми спали, — згадує 46-річна Катерина Рябуха. — Десь о пів на п"яту ранку почули таке, як вибух. Вибігли надвір, а там перед самою хатою на повалених деревах стоїть автобус. Електролічильник від хати й дріт від стовпа відірвало. По всьому двору розлита солярка.

Жінка каже, що вдома, окрім неї з чоловіком, були  два їхні сини: 20-річний Ігор і Віталій, 26 років.

— Ігор учиться у пожежному, то крикнув водієві, щоб негайно виключив мотор. Боялися, що від якоїсь іскри все спалахне. Автобус від хати був у тридцяти сантиметрах. Затримала його груша. З корінням вирвало дві яблуні й черешні. Одну зломило. Автобус зніс частину паркана з чавунними стовпами і хвіртку. Добре, хоч колонка з водою ціла.

Автобус належить донецькій компанії "Укрбус". Їхав із Кременчука до Києва. За кермом був 40-річний Ігор Буліга. У салоні було близько 30 пасажирів. Ніхто з них не постраждав.

— Коли ми приїхали, людей пересаджували в інший автобус, — каже Костянтин Проценко з обласного МНС . — Подвір"я залили водою, щоб дизпаливо не спалахнуло. Автобус відкотили на дорогу.

Перед хатою Рябух на подвір"ї лежать повалені дерева та металеві дорожні огорожі. Серед них видно табличку з написом Донецьк–Київ.

— Приїжджали страховики, сказали нічого не чіпати, доки не приїде їхній експерт, який оцінить збитки, — пояснює Петро Рябуха. Він розбирає поламаний паркан. — Я тільки звільнив проїзд для свого автомобіля та позабирав дерево з тротуару, щоб людям було як пройти.

Рябухи звели хату 1986 року.

— Якби знав, що таке може статися, побудував би хату на 10 метрів далі, — зітхає чоловік. — Доки чотири роки тому не поставили металевої огорожі біля траси, легковики щороку в наш двір потрапляли. Усі водії кажуть, що тут трасу неправильно зробили, видимість нульова. А ці огорожі поставили тільки для годиться. Хіба вони витримають 16-тонний автобус? Якби не дерево, то був би він у нас у хаті.

У день аварії до подружжя приїздив заступник директора підприємства "Укрбус" Сергій Березань.

— Сергій Іванович дав нам розписку, що вони компенсують збитки. Щоправда, печатки на ній немає, то переживаємо, щоб не відмовилися. Лічильник, електролінію і стовп одразу поставили, приїжджала аварійна машина з РЕСу,  — додає Катерина Василівна.

Зараз ви читаєте новину «Автобус в"їхав у двір подружжя Рябух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути