четвер, 11 грудня 2008 19:04

Аня Недвига отримала чорний пояс із карате

11-річна Анна Недвига з Корсуня-Шевченківського першою в Україні отримала дитячий чорний пояс із карате. Право носити цю відзнаку бойової майстерності дівчинка виборола на атестації з карате, що відбувалася в Києві 29 листопада.

— У Японії давно поряд із дорослою системою чорних поясів існує й дитяча. Атестація в Україні відбувалася вперше, — розповідає тренер дівчинки Ксенія Шапошникова. — Випробування були важкими: перевіряли загальну підготовленість, техніку виконання ударів рук і ніг, розбивання предметів.

Після 2 год. тестування Анна провела ще 10 поєдинків. Більшу половину з них виграла нокаутом.

— Для Ані немає різниці, із ким вона змагається — хлопцем чи дівчиною. Встояти перед її ударом лівою ногою просто неможливо, —  зазначає тренер.

— Найдужче хвилювалася, коли треба було перебити палицю товщиною 6 дюймів. Через напруження перебила з першого разу, — сміється Аня.

Дівчинка займається карате з семи років. У секцію прийшла із цікавості услід за старшим братом. Невдовзі почала демонструвати результати лідера. Із 8 років Аня Недвига тренується у старшій групі.

Атестація у Києві відбувалася під керівництвом заслуженого тренера України, володаря четвертого дану, сенсея Олександра Гусейнова. В іспиті брали участь понад 60 дітей. Чорні пояси, крім Анни, отримали два вихованці Київської міської федерації кіокушин-карате.

Зараз ви читаєте новину «Аня Недвига отримала чорний пояс із карате». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути