Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 18:27

Алеєю їздять машини

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  У середу о 8.20 на пішохідній алеї Путейка у Черкасах стоять ”жигулі”. Далі в проході між двома дорогами алеї — темно-синя іномарка. За 10 хвилин під’їжджає таксі. Всі машини приїхали до дитячих садків
У середу о 8.20 на пішохідній алеї Путейка у Черкасах стоять ”жигулі”. Далі в проході між двома дорогами алеї — темно-синя іномарка. За 10 хвилин під’їжджає таксі. Всі машини приїхали до дитячих садків

Минулої п'ятниці на обох кінцях алеї Путейка у південно-західному районі Черкас установили бетонні плити. Планують укопати ще стовпчики. Черкасці нарікають, що алеєю їздять автомобілі, мотоцикли та скутери.

Наприкінці березня водій "шевроле" побив там 25-річну Фотинію Молчанову, яка прогулювалася з чотиримісячною донькою Богданою. Вона не поступилася йому дорогою.

— Там машини їздять в любе врем'я. Прямо дорогу зробили. Я недавно йшла. А позаду тихенько іномарка їде. А я ж у капюшоні, нічого не чую. Мабуть, їхав, їхав за мною, надоїло. Господи, як засигналить. Я аж підскочила, — розповідає Марія Зайцева. — Тут мамки з дітьми гуляють, а водіям начхати.

Алея розташована по діагоналі від вул. Сумгаїтської до 30 років Перемоги, завдовжки з півкілометра. Має дві паралельні пішохідні зони завширшки близько 3 м, територія між ними засаджена кущами. По один бік розташовані школи №30 і 26, по другий — дитячі садки №70 і 73.

У понеділок в обід на алеї чергують працівники патрульної служби  — сержант 22-річний Артем Новіцький і старший сержант Михайло Форостовський, 26 років. Доріжками прогулюються багато жінок із візочками.

— Ми чергуємо не лише тут, а й у всьому мікрорайоні. Водіїв маємо право затримати й викликати даїшників. Далі їхня робота. На початку алеї і в кінці хоч і лежать блоки, але все одно можна проїхати. Водії кажуть, що живуть тут, а об'їжджати далеко, тому їдуть навпростець, — говорить Форостовський.

— Для профілактики тут треба систематично ставити наряди міліції, аби знали, що тут їздити не можна, — додає Новіцький.

36-річний Володимир Ліщенко з обласної ДАІ пояснює, що обмежувати в'їзд на алею перешкодами чи огорожею має міська влада:

— Це не проїжджа частина, і ми не можемо встановлювати дорожні знаки. Оскільки там розташовані дві школи і два дитсадки, то машинами їздять батьки дітей і ті, хто там живе. За це передбачений штраф від 255 до 340 гривень. Поки що нікого не штрафували, бо спеціально там інспектор стояти не буде. Є аварійно небезпечніші ділянки.

У Черкасах існує ще одна пішохідна зона — на пірсі в мікрорайоні Митниця біля Дніпра. Там озеленена територія і встановлені стовпчики, щоб не їздили машини.

— Раніше, коли їх не було, автомобілями під'їжджали до самої води, — каже Володимир Миколайович.

Зараз ви читаєте новину «Алеєю їздять машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути