понеділок, 31 жовтня 2011 05:15

Як економите на опаленні?

Олександр Миколаєнко, 47 років, Черкаси

— Замінив старий газовий котел на новий, економний. До цього був 20-річної давності, тільки газ палив. Поставив помпу, щоб вона бистро проганяла гарячу воду системою опалення. Тепер у хаті теплішає набагато швидше і температура довше тримається.

Іван Бондаренко, 38 років, Умань

— Утеплив стіни будинку пінопластом. У минулі роки поставив металопластикові вікна, герметичні двері. Хочу ще утеплити підлогу.

Олексій Макаренко, 30 років, Черкаси

— Під'єднав датчик зовнішньої температури до автоматики котла. Тепер він нагріває хату  залежно від температури на вулиці. Якщо плюсова, гріє менше, якщо мінусова — більше. Ще є така річ, як кімнатний термостат. Він забезпечує в будинку постійну температуру, яка на ньому виставлена, дає команду котлу включатися або виключатися.

Валентин Пляченко, 62 роки, Кам'янка

— Установив сучасний опалювальний котел на газу. Старий, в якому палив дровами й вугіллям, не вирізав. Ним щодня підтоплюємо. Увечері оберемок дров закладаю в котел, нажену в хаті температуру, на ніч уже включаю газовий котел, на 50 градусів виставляю. Кажу жінці, що колись може ще й лежанку збудуємо.

Зараз ви читаєте новину «Як економите на опаленні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути