четвер, 03 липня 2008 19:00

50-кілограмовий вареник з"їли за 15 хвилин

До Дня Чорнобаївського району 28 червня кухарі райцентрівської школи N2 зварили 50-кілограмовий вареник. У нього вкинули 18 кг борошна, 10 л кисляку та чотирьохвідерну каструлю начинки.

Страву привезли готувати до парку біля клубу. Шестеро місцевих чоловіків вдягають рукавиці, піднімають сітку з вареником і обережно кладуть її на 500-літровий казан, який гріють чотирма газовими балонами. Вода кипить. Через 20 хв. вареник знімають і ділять між людьми.

— Підходьте, скуштуйте справжнього українського вареника з картоплею та шкварками, — припрошує гостей кухарка Параска Дробітько, біля неї стоїть горщик із засмажкою. Вареник накритий простирадлом — щоб мухи не сідали.

Кухарки ледве встигають розкладати шматки в тарілки. Страву з"їдають за 15 хв.

Свято 85-ї річниці району розпочалося ходою місцевих громад і покладанням квітів до Пагорба Слави. Зі сцени виступали вихідці з району нардеп Микола Томенко та голова Черкаської обласної ради Володимир Гресь.

— Ми порадилися з представниками київсько-чорнобаївського земляцтва й вирішили до Всеукраїнського свята богатирської сили реконструювати центральний районний стадіон, — каже Микола Томенко, 43 роки. — Зокрема, пересадити глядачів із дерев"яних лавок на сучасні стадіонні крісла.

Охочих безкоштовно катали на білому лімузині. Микола Коваленко, партнер Руслани Писанки по "Танцях із зірками", дав урок танцю.

Зараз ви читаєте новину «50-кілограмовий вареник з"їли за 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути