вівторок, 30 червня 2009 20:04

Майкл Джексон помер від знеболювального
7

На святкуванні 30-ліття своєї концертної діяльності у вересні 2001-го американський співак Майкл Джексон співав із Брітні Спірс
Фото: фото: REUTERS
Світову славу Майкл Джексон здобув у 11 років як соліст родинного ансамблю ”Джексон-5”
Пластичні операції на обличчі Майкл Джексон робив з кінця 1980-х.  Пластика носа була невдалою. Фото 2002 року
Таким Майкл Джексон міг виглядати у 50 років, якби не вдався до пластичних операцій. Комп’ютерна модель
Колишня дружина Дебора Роу заявила, що народила дітей за гроші від іншого чоловіка

Американського співака 50-річного Майкла Джексона не стало у Лос-Анджелесі 25 червня. Його серце зупинилося після ін"єкції знеболювального препарату демеролу. Співак упав у кому. Особистий лікар почав робити йому штучне дихання. Дорогою до лікарні медики намагалися запустити серце Майкла, але марно.

Друзі Джексона звинувачують у його смерті лікарів. Зокрема — його особистого кардіолога Конрада Мюрея. Припускають, він міг уколоти артистові завелику дозу знеболювального.

— Майкл ніколи не знав, на що насправді хворіє. Лікарі-шарлатани цим вдало користувалися, — лютує продюсер Тарен Бек Амар. — За рахунок Майкла ці злочинці тільки збагачувалися.

Останніми роками здоров"я Джексона стрімко погіршувалося. Свій ювілей у серпні 2008-го він зустрів у інвалідному візку. Сильно схуд, ходив у темних окулярах і масці. Якось фотографам вдалося зняти руки співака без рукавичок. Шкіра на них сильно з"їдена виразками. Подейкували, що у Джексона рак шкіри. Він спростував ці чутки.

Кажуть, у момент смерті співак важив 51 кг. Він начебто носив перуку, бо був лисий. А його тіло було вкрите ранами від голок. Багато років Майкл колов собі знеболювальні тричі на день. "Підсів" на ці препарати ще наприкінці 1980-х, коли захопився пластичними операціями. Кажуть, Джексон лягав під ніж пластичного хірурга щонайменше 13 разів. Зробив пластику носа та змінив форму підборіддя. Під час однієї з операцій, за чутками, підхопив мікроб стафілокока, що руйнує тіло. 1993-го Джексон хворів на вітиліго, через що його шкіра світлішала.

За останні 12 років Майкл Джексон через погане самопочуття не закінчив жодне концертне турне. У липні планував дати серію прощальних концертів у Лондоні. Репетирував за кілька годин до смерті.

У Джексона залишилося троє дітей: 12-річний Принц Майкл, 11-річна Періс та 7-річний Принц Майкл ІІ. Право тимчасової опіки над ними отримала матір співака, 79-річна Кетрін Джексон. Колишня дружина Майкла, 50-річна Дебора Роу, заявила, що він не є біологічним батьком двох старших дітей.

— Принц Майкл і Періс зачаті від невідомого донора, — каже жінка. — Майкл страшенно хотів дітей. Я народила їх за великі гроші.

Хто матір Принца Майкла ІІ — невідомо. Від першого шлюбу з донькою Елвіса Преслі, Лізою Марією дітей не було.

Співака мали поховати сьогодні. Родина Джексонів чекає на результати повторного розтину тіла. Офіційну причину смерті Майкла назвуть за місяць-півтора, коли закінчать токсикологічні тести.

Припускають, що Джексона ховатимуть за мусульманським звичаєм. У листопаді 2008-го він прийняв іслам.

Світову славу Майкл Джексон здобув в 11 років як вокаліст дитячої групи "Джексон 5". Дев"ять років тому його проголосили співаком тисячоліття і "королем поп-музики". Його три альбоми "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) і "Bad" (1987) меломани купували найчастіше у світі. Він здобув 19 найпрестижніших музичних премій "Греммі".

Залишив близько $500 млн боргів банкам-кредиторам. Останніми роками заробляв $19 млн на рік, але витрачав утричі більше.

Зараз ви читаєте новину «Майкл Джексон помер від знеболювального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути