четвер, 13 грудня 2007 16:00

Катерина Рождественська сфотографувала Писанку оголеною

7 грудня в Українському домі у Києві відкрилася виставка 50-річної Катерини Рождественської "Відомі люди в фотопроектах". Представлено 150 фотопортретів українських і російських знаменитостей, у тому числі й оголених — Руслани Писанки, Наташі Корольової, Анастасії Стоцької та інших.

— 1999 року я почала робити фотопроекти для журналу "Караван", — розповідає Катерина Рождественська російською. — Вигадувала для зірок образи, але сама не знімала. Для перших семи-восьми сесій наймала фотографа. Потім побачила, що фотографувати не так уже й важко, і почала займатися цим сама. Для зйомок спочатку запрошувала знайомих — Йосипа Кобзона, Ірину Алегрову. А вже через півроку зірки самі стали дзвонити і просити, щоб їх сфотографувала. Щоправда, Алла Пугачова від моєї фотосесії поки що відмовилася.

На виставці представлено п"ять проектів фотохудожниці: "Приватні колекції", "12 місяців", "8 березня", "Карти", "Чоловік і жінка".

— "Приватні колекції" — це репродукції картин художників, — пояснює Рождественська. — Я обирала відоме полотно. Одягала зірку так само, як художник зобразив на ньому свого героя. Потім підбирала декорації, що відтворювали б фон картини, і фотографувала зірку в образі героя полотна. Так отримувала "репродукцію" відомої картини. Звісно, дещо доводилося домальовувати за допомогою комп"ютерних програм.

Спочатку Катерина Робертівна фотографувала лише російських зірок, а позаторік для читачів українського "Каравана историй" почали знімати наш бомонд. На зйомки однієї зірки витрачала дві години.

Для фотопроекту "8 березня" оголеними погодилися знятися російський спортсмен і телеведучий Володимир Турчинський (Динаміт), актор Олександр Носик (слідчий Артем із серіалу "Повернення Мухтара"). З українських жінок роздяглася Руслана Писанка. Вона знялася в образі богині краси з картини Рубенса "Туалет Венери". В інших проектах взяли участь Ані Лорак, Ада Роговцева, Таїсія Повалій, Олександр Пономарьов, Олег Скрипка, Богдан Ступка.

— Коли фотографувала оголених чоловіків, спочатку червоніла й дуже переживала. Не знала, як поводитися,— розповідає фотограф. — Потім звикла.

Катерина Рождественська каже, що одна її картина коштує кілька десятків тисяч доларів. Але їх не купують.

— Навряд чи якійсь людині захочеться мати вдома картину, наприклад, телеведучої Оксани Пушкіної в образі поета Олександра Пушкіна, — Катерина Робертівна показує на найближче до неї полотно. — Іноді дарую роботи зіркам на день народження.

Вона — донька нині покійного поета Роберта Рождественського та літературного критика Алли Киреєвої. Зі своїм майбутнім чоловіком Дмитром Бірюковим познайомилася на курорті Дубулти, через кілька місяців одружилися. Нині він директор російського видавництва "Сім днів", якому належать кілька журналів, серед них — "Итоги" та "Караван историй". Мають трьох синів. Найменшому Данилові — 6 років. Середній Дмитро, 16 років, малює декорації для материних фотосесій "Мрії дитинства". 21-річний Олексій вчиться на економіста.

Виставка "Відомі люди в фотопроектах" діятиме до 31 січня. Вхід — 15 грн для дорослих і 5 — для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Рождественська сфотографувала Писанку оголеною ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути