Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2007 13:55

В Ужгороді молодого хакера-самоучку посадили до в"язниці на 3 роки

Рік тому в обласне управління СБУ звернувся один з ужгородських Інтернет-провайдерів, працівники якого виявили несанкціоноване використання ІР-адресов його абонентів.

Невідомий хакер, використовуючи чужі дані, постійно змінював МАС-адреси мережевих карток, не даючи можливості зафіксувати себе, а клієнти провайдера в цей час із здивуванням виявляли, що ліміт їх трафіку різко зменшувався. Крім того, коли зловмисник викачував відеофільми або музичні файли, користуючись чужим ІР-адресом, його власник отримував повідомлення: "Підключитися до Інтернету неможливо".
В результаті таких дій провайдер втратив 21,5 тисячі гривень. Співробітники УСБУ провели дослідчу перевірку, під час якої за допомогою провайдера встановили особу зловмисника. Їм опинився 21-річний колишній студент інженерно-технічного факультету УжНУ, якого відрахували з університету за неуспішність. Займаючись торгівлею комп"ютерами, хлопець обладнав офіс і певний час був абонентом провайдера, проте з часом його позбавили доступу до мережі через несплату послуг. За повідомленням прес-служби УСБУ, затримали злочинця на гарячому, коли він, несанкціоновано проникнувши в комп"ютерні мережі провайдера, викачував відеофільми. Правоохоронці вилучили програмні засоби, які використовувалися для сканування мереж та зміни МАС-адрес.За даним фактом відкрито кримінальну справу. Ужгородський міський суд визнав хакера винним в незаконному втручанні в роботу комп"ютерних мереж і засудив його на три роки позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік. Окрім цього, засудженого зобов"язали відшкодувати провайдерові заподіяний матеріальний збиток. Комп"ютерне оснащення, яке використовувалося при здійсненні злочину, конфіскували, пише Zvisti.
Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді молодого хакера-самоучку посадили до в"язниці на 3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути