пʼятниця, 19 травня 2017 19:00

Вакарчук розповів, яким бачить майбутнє України
20

Презентація книги "Незалежність очима ТСН"
Презентація книги "Незалежність очима ТСН"
Презентація книги "Незалежність очима ТСН"
Презентація книги "Незалежність очима ТСН"
Презентація книги "Незалежність очима ТСН"

У Києві, на території заповідника "Софія Київська" просто неба відбулась масштабна презентація книги "Незалежність очима ТСН".

На захід завітали відомі політики, діячі культури та мистецтва, громадські діячі, воїни АТО - учасники мультимедійного проекту "Переможці". Серед спеціальних гостей вечора – автор "Акта проголошення незалежності України" Левко Лук'яненко, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, переможниця "Євробачення-2004" Руслана, політик та громадський діяч Олександр Доній, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, міністр культури Євген Нищук.

Модератором презентації стала ведуча "ТСН. Тиждень" Алла Мазур. Вона зауважила, що книга не схожа на академічний підручник і є своєрідним родинним щоденником Телевізійної служби новин, де кожен автор поділився щирими спогадами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зірки підтримають вуличних музикантів

"Ми хотіли відійти від сухих офіціозних текстів, тому що ми розказували про те і про тих, що і кого ми так сильно любимо", - зазначила ведуча.

Про ідею створення видання розповів генеральний директор "1+1 медіа" та один з авторів книги Олександр Ткаченко.

"Не секрет, що цього року ТСН святкує свій 20-й ювілей. Ми невід'ємна частина нашого суспільства, нашої країни, і було зрозуміло, що через очі, долі і серця журналістів, які працювали і працюють в ТСН, проходила надзвичайна кількість подій", - зазначив він..

Одна з героїнь книги, переможниця "Євробачення-2004" Руслана не змогла стримати сліз під час перегляду хроніки найважливіших подій в історії незалежної України.

"Мені було дуже важко дивитися на кадри, з яких складається наша незалежність. Направду, я навіть плакала, і напевно це те, що викликає емоції сьогодні у кожного українця. Коли ми розуміємо, як ми здобули нашу незалежність, мабуть треба не лише дивитися та читати книжки, а писати нові сторінки цієї історії. Я можу сказати, що відчуття того, що ми зараз створюємо нову історію, що в України починається шалене оновлення, мене ніколи не покидає, - зазначила співачка. - Мені здається, що ТСН – це більше, ніж новини, а "1+1" – це більше, ніж телевізійний канал. Це величезна соціальна діяльність, це те, з чого складається наше мислення водночас. Завдання, які ви завжди перед собою ставите, виходять за рамки просто телебачення, і видно, що це все робиться з відкритим серцем, любов'ю та небайдужістю".

Спеціальним гостем заходу також став лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

"Вважаю, що майбутнє можна побачити в минулому, тобто в історії. Всі успішні держави об'єднували три дуже прості, але важливі, моменти: їхні громадяни були готові віддавати своє життя за ідеали цієї держави; громадяни цих країн вміли брати на себе персональну відповідальність; громадяни цих країн вміли домовлятися між собою. Якщо всі ці моменти зійдуться, то як показує історія, в яку я вірив, успіх країни – беззаперечний. І тоді "все буде добре", як я, здається, вже десь казав", - з посмішкою зазначив він.

На презентацію книги "Незалежність очима ТСН" також завітав міністр культури України Євген Нищук. Він подякував ТСН за цю ініціативу – зробити власний літопис української історії. За його словами, таких проектів країні не вистачає, і зауважив на невтішній тенденції – обезцінювати історію, коли народ розчаровується на певних її етапах.

Музичною окрасою вечора стали виступи суперфіналістки "Голосу країни-7" Інгрет Костенко, а також KATYA CHILLY GROUP. Серед гостей презентації були політики Микола Катеринчук, В'ячеслав Кириленко, Назар Холодницький, музиканти Олег Скрипка, Дмитро Шуров, Арсен Мірзоян, засновник та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данілевська та інші.

У книзі "Незалежність очима ТСН" власними спогадами про найважливіші події в новітній історії України діляться ведуча "ТСН. Тиждень" Алла Мазур, генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко, журналісти і редактори ТСН - Олена Мацюцька, Наталя Нагорна, Олександр Загородний, Ганна Бока, Василь Костюк, Дмитро Святненко, Алла Хоцянівська, Ольга Кошеленко, Олег Гулик та Руслан Ярмолюк. Автор історичних текстів – письменник Валерій Примост.

"Незалежність очима ТСН" - вже третя книга Телевізійної служби новин каналу "1+1". У липні 2015 року побачила світ "Війна очима ТСН", екземпляри якої надіслали сімом світовим лідерам. А у листопаді 2014 року – "94 дні. Євромайдан очима ТСН".

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук розповів, яким бачить майбутнє України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути