Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2018 17:22

Пишаюся обкладинками українського Vogue - дизайнер Єлизавета Волосовська
24

Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Фото: А. Уманский
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу

У галереї ART 14 GALLERY відбулася виставка Urban Venera - колаборація батька і доньки - архітектора Олега Волосовского і фешн-дизайнера Єлизавети Волосовської.

Батько створює в приміщенні галереї простір, присвячене натхненню і творчого процесу дочки.

У цьому просторі представлена її остання робота: колекція Urban Venera, створена під час навчання в Королівській академії мистецтв в Антверпені, а також роботи фотографів Рональда Стоупс (Бельгія) і Рубена де Вілде (Нідерланди). Yelizavetta Volosovska навчання на бакалавра в Antwerp Royal Academy of fine arts у Бельгії. Академія витончених мистецтв – один з найпрестижніших навчальних закладів Європи. Серед її випускників легендарна "Антверпенська шістка", Раф Сімонс, Демна Гвасалія, Дірк Біккембергс та Мартін Маржела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська дизайнерка одягне у стильний костюм Меган Маркл

Про свої модні вподобання, улюблені місця в Бельгії, України і український Vouge, Єлизавета розповіла Gazeta.ua.

Я більше орієнтуюсь на ексклюзивність

Розкажіть про концепцію колекції Urban Venera.

На колекцію у моємі віці йде рік. Це доволі багато, але якщо хочеш повністю розкрити ідею - потрібно. Я живу історіями, а одяг це результат. Мені потрібно багато часу. Є таке формулювання fast fashion і в своєму випадку я більше орієнтуюсь на ексклюзивність. Вона полягає у тому, щоб знайти свій підхід і вкласти більше енергій та відчуттів. Одяг виглядає інакше, ніж той, який можна носити. Історія колекції в тому, що минулого літа я познайомилась з подругою і з того часу між нами була певна енергія, яку хотілось виплиснути, як в коханні. Вона стала музою і ми створили її разом. Повноцінних образів в університеті було 8. На Тижні моди в Україні було 17, але скільки одиниць загалом не рахувала.

Автор: А. Уманский
  Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу

Вдягаєте самі свої творіння?

Ні, адже вони вони створюються за модельними параметрами, вони високі дівчата, а мене зріст середній. Загалом впевнена, що не треба змішувати творчість, роботу та особисте життя, адже в них легко заплутатися. Вважаю, що один образ - той, який я приміряю, а та дівчина, яку хочу показати відображає внутрішній світ. Ці два світи різні.

Автор: А. Уманский
  Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу

Кого з дизайнерів можете виділити у своєму гардеробі?

Я люблю жіночність, одяг для більш дорослих жінок, тому що почуваюся старшою завдяки тому досвіду, який отримала протягом свого життя. Люблю більгійських дизайнерів, тому що до них є доступ. Купую речі за невелику ціну, але вони будуть від відомих дизайнерів. Люблю вінтаж, колекціоную вінтажне вбрання. Це може бути Yohji Yamamoto чи сумка Chanel, але вона не дуже дорога. Адже доки цього не можу собі дозволити. Але іноді навіть цікаво шукати речі, які люди купують за шалені гроші, а ти отримуєш їх за більш демократичну ціну.

Моя емпатія залежить від емпатії інших людей

Поза творчістю у буденному житті Єлизавета Волосовська, яка вона?

Я доволі скромна. Відкрита тільки з близькми. Моя емпатія залежить від емпатії інших людей.

Як часто виходите із зони комфорту?

Постійно. Виходити з зони комфорту значить бути більше, ніж ти є. Розвиток, я його намагаюсь продовжувати, не стояти на місці.

Розкажіть про свій досвід роботи з командою VOGUE Нідерланди.

Ми знімали з фотографом Ruben de Wilde, який працював для цього журналу фотосесію для Vulture Magazine. Це дуже приємна історія, ми з цими людьми досі у гарних стосунках, це більше про дружбу, не про гроші.

Автор: А. Уманский
  Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу
Єлизавета Волосовська представила колекцію одягу

Пам'ятаєте, коли вперше побачили український VOGUE?

Він мене дуже вразив. Неординарний, розповідає цікаві історія і кожна обкладинка українського VOGUE для мене велика гордість. Зараз його не купую, тому що в Україні не живу. Мій друг Ruben de Wilde часто знімає для нього.

Якої думки про скандал з головним редактором українського VOGUE.

Авжеж, чула. Я, як людина з модної індустрії її добре розумію. Я маю більше обов'язків, ніж, можливо, інша людина. Свою справу я роблю разом з батьками своїми руками. Услідкувати за всім неможливо. В цій індустрії ти не можеш довіряти всім, ти ніколи не знаєш, коли тебе можуть підставити, Хоча заводити друзів можна скрізь, але у нас постійна конкуренція, це бізнес. Тому до цієї історії ставлюсь з розумінням.

Часто дизайнерів звинувачують у тому, що вони теж "надихаються" колекціями один одного. Як ставитесь до цього?

Не бачу в цьому нічого поганого, доки це не стає ідентичним. В навчальному закладі, де я навчаюсь, нам говорять, що надихатися треба історією, не сучасністю. Ми любимо дивитися, для розуміння vibes. В житті є правило карт. В тебе їх багато, ти просто обираєш потрібну.

Як часто буваєте в Україні?

50 на 50. Люблю свою країну, Київ, я дуже тепла людина. Бельгія холодна, але вона подарувала мені розуміння, прогматизм, тому ці дві країни йдуть для мене разом.

Де вас можна зустріти у Києві?

Вулиця Рейтерська, Січових стрільців, Стрілецька, Подол. За кордоном люблю Бельгію, Амстердам, Париж.

Український дизайнер Євгенія Франківська, засновник бренду PETRA by Frankovska, пошиє костюм для герцогині Сассекської Меган Маркл.

Зараз ви читаєте новину «Пишаюся обкладинками українського Vogue - дизайнер Єлизавета Волосовська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути