Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2022 07:56

Маестро джазу: п'ять культових пісень у виконанні Луї Армстронга
10

Король джазу, без якого неможливо уявити музику ХХ ст., Луї Армстронг народився 4 серпня 1901 року в Новому Орлеані. Його творча спадщина охоплює понад 40 музичних альбомів.

Gazeta.ua зібрала популярні пісні маестро джазу.

У дитинстві Армстронг продавав газети й розвозив вугілля, допомагав по дому забезпеченим родинам. Співати й грати почав прямо на вулиці, у невеликій непрофесійній групі. У 12 років потрапив до виправного табору для підлітків. Тоді вкрав пістолет і влаштував стрілянину з нагоди Нового року. У виправному таборі почав грати в духовому оркестрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арнольду Шварценеґґеру – 75: неочікувані факти про зірку "Термінатора"

Його кар'єра продовжилася в барах і танцювальних клубах Нового Орлеана. Там юнак отримував копійки. Та через 15 років він їздитиме на гастролі разом з Дюком Еллінгтоном і Еллою Фіцджеральд, потрапить на обкладинку Time і стане зіркою національного масштабу.

Король джазу, без якого неможливо уявити музику ХХ ст., Луї Армстронг народився 4 серпня 1901 року в Новому Орлеані
Фото: Getty Images
Король джазу, без якого неможливо уявити музику ХХ ст., Луї Армстронг народився 4 серпня 1901 року в Новому Орлеані
Його творча спадщина охоплює понад 40 музичних альбомів
Армстронг виступає зі своїм гуртом
Його творча спадщина охоплює понад 40 музичних альбомів

Армстронга вважають революціонером, який визначив, як звучатиме джаз у XX ст. Він зробив все в джазі – і зробив це все першим, як говорили про нього колеги. Його музика– це насамперед гімн свободі й силі людського духу, що особливо актуально звучить сьогодні.

Пропонуємо послухати хіти короля джазу.

Тривалий час вважалося, що вперше у пресі слово "джаз" було згадане 6 березня 1913 року в газеті Сан-Франциско. Але в 2003 році в Нью-Йоркському університеті бібліотекар Джорджем А. Томпсон-молодший знайшов інші відомості: слово "джаз" вперше згадане в газеті "Los Angeles Times" від 2 квітня 1912 року. Вже пізніше, в 1917 році, американський журнал "Literary Digest" авторитетно роз'яснював, що "джаз - це музика, яка змушує людей трястися, стрибати і корчитися".

Зараз ви читаєте новину «Маестро джазу: п'ять культових пісень у виконанні Луї Армстронга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути