пʼятниця, 05 серпня 2022 16:01

60 років без Мерилін Монро: чому зірку ховали без преси й фанів
10

Вранці 5 серпня 1962 року у своєму будинку в Лос-Анджелесі знайшли мертвою американську топзірку Мерилін Монро. Лікарі дійшли висновку, що акторка померла 4 серпня між 20:30 і 22:30.

Кінозірку знайшли оголеною, бо зазвичай вона спала саме так. А поруч з ліжком Монро знайшли порожні флакони з ліками. Медики назвали причиною її смерті гостре отруєння барбітуратами. До ранку 6 серпня тіло Монро ще лежало в морзі. Лише пізно ввечері його привезли до похоронного бюро, пише ТСН.

Другий чоловік акторки, бейсболіст команди "Нью-Йорк Янкіз" Джо Ді Маджіо та її зведена сестра Берніс Бейкер Міракл організовували похорон. Він мав відбутися приватно. Дозволили бути на похованні лише родичам і близьким друзям – загалом 31 людині.

Але без скандальних інцидентів не обійшлося: фотограф журналу Life підкупив службовця моргу пляшкою віскі, пробрався до моргу лікарні й зробити кілька фотографій покійної зірки.

Останній макіяж Монро 7 серпня зробив її друг Вайт Снайдер. Раніше зізнавався, що якось вони напівжартома домовилися з акторкою, що зробить їй останній макіяж. А волоссям акторки займався Аґнес Фланаґан. Але тіло Монро було сильно ушкоджене під час розтину. Тому довелося надіти їй перуку, що імітувала справжню зачіску.

Вранці 5 серпня 1962 року у своєму будинку в Лос-Анджелесі знайшли мертвою американську топзірку Мерилін Монро
Фото: Getty Images
Вранці 5 серпня 1962 року у своєму будинку в Лос-Анджелесі знайшли мертвою американську топзірку Мерилін Монро
Лікарі дійшли до висновку, що акторка померла 4 серпня між 20:30 та 22:30
Кінозірку знайшли оголеною, бо зазвичай вона спала саме так
Поруч з ліжком Монро знайшли порожні флакони з ліками

Ексчоловік Джо Ді Маджіо не відходив від акторки всю ніч. Він був розбитий: за чутками, 1 серпня 1962-го повторно освідчився акторці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Русланою Писанкою попрощалися в Німеччині: подробиці

Церемонія поховання почалася 8 серпня о 13:00 й капличці в Лос-Анджелесі. Під час служби тіло Монро лежало у відкритій бронзовій труні, покритій усередині атласом кольору шампанського. Одягли її в улюблену зелену сукню від італійського модельєра Еміліо Пуччі й у зелений шалик.

Під час церемонії після короткої проповіді місцевого пастора до гробу підійшов Ді Маджіо й сказав: "Я кохаю тебе, мила, кохаю тебе".

У руках у Монро був букет троянд. І ще впродовж 20 наступних років Джо розпоряджався, щоб на її могилу двічі на тиждень приносили свіжий букет червоних троянд як символ його вічного кохання.

Поховали кінозірку в стінному склепі з рожевого мармуру на Вествудському кладовищі. На табличці написали просто: "Мерилін Монро 1926-1962".

Норма Джин, справжнє ім'я Мерилін Монро, народилася 1 червня 1926-го в Лос-Анджелесі. Після невдалого шлюбу була фотомоделлю. Під ім'ям Мерилін Монро підписала перший контракт з кіностудією "Коламбіа Пікчерс". Після виходу фільмів "Ніагара" і "Джентльмени віддають перевагу блондинкам" за Мерилін Монро міцно утвердився статус зірки й секс-символу.

Але успіх не приніс їй бажаного щастя. Третій чоловік Мерилін драматург Артур Міллер в автобіографії описував дружину як невпевнену в собі жінку, яка мала постійні сумніви щодо свого акторського таланту. Вона марила серйозними ролями, але кінорежисери, продюсери й глядачі бачили тільки її вродливу зовнішність.

Зараз ви читаєте новину «60 років без Мерилін Монро: чому зірку ховали без преси й фанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути