четвер, 24 лютого 2011 03:15

За аварію без жертв не штрафуватимуть

Верховна Рада спростила оформлення дорожньо-транспортних пригод. Тепер водії можуть не викликати Державтоінспекцію на місце аварії.

Статтю 124 Кодексу про адміністративні правопорушення доповнили таким пунктом: "Особа, цивільно-правова відповідальність якої застрахована, звільняється від адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, який став причиною ушкодження транспортних засобів, за умови, що учасники ДТП скористалися правом спільно скласти повідомлення про цю подію відповідно до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

— Це стосується лише тих аварій, де немає постраждалих або загиблих, а пошкоджені лише транспортні засоби, — уточнює юрист 22-річний Андрій Шаповалов. — Через незначні дорожньо-транспортні пригоди у водіїв не будуть вилучати водійські посвідчення та не накладатимуть штраф. На місці водії мають накреслити схему пригоди. Проте не кожен зможе це зробити правильно. Також можуть бути обмани. Як наслідок — проблеми в суді, брак доказів. Цілком можливо, що водії домовлятимуться про фіктивні ДТП. Страховикам подаватимуть заявки на кілька днів пізніше. Бо на момент інциденту один з водіїв був напідпитку. Таким відмовляють у страхових виплатах. Тому аварію оформлятимуть, протверезівши. У відповідь на зміни до законодавства страхові компанії почнуть висувати жорсткіші умови для надання відшкодування. Відтак добросовісні водії — учасники ДТП матимуть зайву мороку.

Зараз ви читаєте новину «За аварію без жертв не штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути