середа, 30 липня 2008 17:14

Всюдихід орендують для плавань по Десні

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Німецький бізнесмен Діяр Каракоч орендує ”мітцубісі” для ділових поїздок. Ціни в чернігівській фірмі ”Автодал” — як у Німеччині. У столиці оренда легковиків дорожча
Німецький бізнесмен Діяр Каракоч орендує ”мітцубісі” для ділових поїздок. Ціни в чернігівській фірмі ”Автодал” — як у Німеччині. У столиці оренда легковиків дорожча

Цьогоріч у Чернігові почали давати легковики напрокат. Їх беруть іноземці чи місцеві підприємці, яким потрібні "колеса", доки службове авто ремонтують.

Громадянин Німеччини Діяр Каракоч, 33 роки, на два тижні орендував "Мітцубісі Лансер". Іноземці їдуть у бізнес-справах, до родичів чи як туристи.

— У мене багато ділових поїздок Україною, — розповідає англійською. — Хотів узяти "мерседес" або "порше", але їх тут не дають. Загалом прокат у вас коштує стільки ж, як у Німеччині.

Каракоч знайшов чернігівську автопрокатну фірму "Автодал" через Інтернет.

— Зазвичай ми приганяємо авто в аеропорт "Бориспіль" і там передаємо клієнтові, — розповідає директор фірми Олександр Артюшенко, 28 років. — Машини беруть і для поїздок Києвом. У нас дешевше, ніж у столичних прокатників.

Іноді машини орендують для тест-драйвів.

— Приходять і питають: "На чому у вас можна поганять?" — веде далі Артюшенко. — Попереджаємо таких, що всі параметри автомобіля фіксуються на комп"ютері. Якщо силуватимуть двигун, він заблокується. Ми можемо навіть замкнути клієнта всередині авто.

Якось клієнт узяв в оренду таку ж машину, яку має у власному гаражі. Потім виявилося, що у його власному легковику згорів датчик за тисячу євро, згадує директор. Деталь чоловік хотів зняти із прокатної машини. Служба безпеки недостачу виявила одразу.

У клієнта вимагають заставу за прокатне авто. Залежно від марки машини — 500–800 євро. За оренду платять 28–90 євро на добу. Авто видають чистим, із повним баком. Таким його потрібно повернути, або оплатити вартість заправки й мийки.

Можна орендувати авто з водієм. Зазвичай їх замовляють на весілля, зустріч делегацій.

За оренду лімузинів платять погодинно. Новий "крайслер" коштуватиме 47 євро за год. Якщо братимете більш ніж на 3 год. — по 38 євро. Зате година на джипі "Мітцубісі Аутлендер" обійдеться в 10 євро.

Найекзотичніший засіб в "Автодалі" — армійський розвідувальний всюдихід-амфібія. Він броньований, може плавати. Салон оздоблений шкірою і деревом. Година на суходолі коштуватиме 40 євро. Плавання по Десні обійдеться в 66 євро.

Зараз ви читаєте новину «Всюдихід орендують для плавань по Десні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути