середа, 02 лютого 2011 22:30

Нова модель замінить "славуту"

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Китайську ”Чері А-13” показують на Столичному автошоу у вересні 2010-го
Китайську ”Чері А-13” показують на Столичному автошоу у вересні 2010-го

Запорізькій автозавод випустив дослідну партію нового легковика "ЗАЗ Форца". Зовні новинка повторює китайський легковик "Чері А-13".

— 50 відсотків комплектуючих вітчизняного виробництва. У Запоріжжі робитимуть кузови. Ставитимуть українські сидіння, акумулятори, системи викиду, колеса та гумові деталі. Ходову частину авто адаптували до українських доріг. На ЗАЗі вдосконалили складальну лінію, встановили нове обладнання з Німеччини та Японії у цехах, де раніше складали "славуту". Щогодини з конвеєра сходитимуть вісім легковиків, — розповідає інженер-конструктор АвтоЗАЗу 46-річний Петро Рубаха.

Китайську "Чері А-13" уперше показали на Столичному автошоу у вересні 2010-го. Два нових легковики "ЗАЗ Форца" вже виставили в "Автоцентрі на Столичному" на Столичному шосе в Києві. В інших автосалонах "форца" з'явиться за два тижні. Машини червоного кольору мають кузов ліфтбек, 1,5-літрові 16-клапанні двигуни на 109 к. с. і 5-ступеневі механічні коробки передач. У змішаному циклі автівка витрачає 7,6 л на 100 км шляху. Розганяється до 160 км/год. До базової комплектації належать системи — антибуксувальна та курсової стійкості, подушка безпеки водія, центральний замок із дистанційним керуванням, кондиціонер, гідропідсилювач керма, регулювання крісла водія, електропривід та підігрів зовнішніх дзеркал, програвач із шістьма динаміками, парктронік.

Поки що цінників нема. Продаватимуть від 84 тис. грн. Йде запис покупців на новинки.

— На українському автомобільному ринку з появою "ЗАЗ Форца" кардинально нічого не зміниться. Новинка матиме попит у водіїв, які збиралися купити "ланос" або "авео", — каже Олег Оменицький із компанії "Авто-консалтинг". — Хтозна, чи стане вона популярною. Бо  добре відомі тепер "Деу Ланос" перші два роки не дуже брали. Потім придивилися, машина стала масовою.

Зараз ви читаєте новину «Нова модель замінить "славуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути