Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 16:14

Мобілку заряджають від акумулятора

Киянин Ярослав Мельник, 28 років, придбав перетворювач енергії до свого легковика "Шкода Октавія". За допомогою пристрою підключає переносний комп"ютер.

— Беру ноутбук із собою, коли їжджу додому, на Івано-Франківщину, — розповідає Ярослав. — Без підзарядки він працює не довше двох годин. Такий пристрій для мене незамінний. Від нього можна й мобілку заряджати. Це потрібна річ.

До перетворювача підключають побутові прилади. Вони працюють від 220 В. Пристрій під"єднують до прикурювача легковика. Там напруга 10–12 В.

Ярослав дізнався про перетворювач в Інтернеті.

— Він зручний. Завбільшки, як чотири сірникових коробки. Спершу я напитував в автомагазинах, але там не продають. Поїхав на авторинок. Купив за 400 гривень.

Найдешевший перетворювач струму — китайський "Порто" — коштує 300 грн. Його вихідна потужність — 150 Вт. Через нього можна ввімкнути малопотужні прилади — відеомагнітофон, телевізор, комп"ютер. Перетворювачі ціною до 1,7 тис. грн "видають" 1200 Вт. Але для цього їх треба підключати до переносного електрогенератора.

Зараз ви читаєте новину «Мобілку заряджають від акумулятора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути