вівторок, 12 лютого 2019 05:31

"Мазда 6" відключає частину двигуна для економії пального

Оновлену "Мазду 6" продають в Україні з 2018 року. Пропонують у кузовах седан і універсал. Коштує від 705,2 тис. грн.

Домовляюся про тест-драйв. Червоний седан із 19-дюймовими колесами стоїть на парковці компанії "Авто Інтернешнл" на столичному просп. Степана Бандери. Авто у найповнішій комплектації "топвінтер" оснащене атмосферним 2,5-літ­ровим бензиновим двигуном на 194 к. с. і автоматичною коробкою передач.

У машини нова панель приладів, задні фари й більше хромованих накладок. У корпусах бічних дзеркал, над зад­нім номерним знаком і під передньою емблемою встановлені камери.

Багажник "Мазди", має об'єм 480 л. Петлі його кришки заховані під обшивкою, щоб не заважали багажу. З обох боків — невеликі пластикові ніші для пляшок і банок. Є пасок фіксування вантажу. Під фальш-

підлогою розмістили органайзер із компресором і ремкомплектом шин. Запасне колесо відсутнє.

На задньому дивані вільно помістяться троє дорослих. У підлокітнику в спинці сидіння є два USB-порти, підстаканники і кнопки ввімкнення підігріву сидінь. Це незручно, бо кнопки можна ненароком натиснути. А коли троє пасажирів позаду, то добратися до вимикачів складно.

Заднє вікно за сидінням оснащене сонцезахисною шторою з електроприводом. Керувати нею можна лише з торпеди.

Посадка на водійському кріслі низька. Однак ні бічні стійки, ні козирок панелі приладів огляду не заважають. Торпеда виготовлена з м'якого пластика, обтягнута двома видами шкіри. Дверні карти оздоблені деревом і алюмінієм.

Кнопок на торпеді небагато, усі встановлені в ряд, як у БМВ. Металеві регулятори і перемикачі центральної консолі віддають прохолодою.

Передні крісла зручні, мають електропривід, підігрів, вентиляцію і пам'ять на кілька положень.

Тисну кнопку запуску двигуна, переводжу важіль коробки передач на "драйв" і рушаю. Керування автомобілем гостре, підвіска — середньої жорсткості. Проїзд через лежачі поліцейські та ями в салоні відчується більше, ніж у "Тойоті Кемрі". Проте на поворотах автомобіль значно стійкіший, на нерівностях не розгойдується.

Двигун реагує на натиснення педалі газу без затримки, а передачі перемикаються плавно.

Як тільки авто розігналося на понад 10 км/год, перестав працювати сенсор центрального дисплея — щоб водій не відволікався. На лобовому склі з'явилася проекція з показниками швидкості й вказівниками навігатора.

Проїжджаю столичним Хрещатиком. Змінюю смугу, не ввімкнувши повороту, — і кермо в декілька разів важчає, ніби опирається. Так "Мазда 6" убезпечує водія від випадкового виїзду зі своєї смуги. Час від часу миготять жовтогарячі іконки на краях бічних дзеркал із попередженням про машини в мертвій зоні видимості.

Коли на вул. Богдана Хмельницького пішохід вибіг на дорогу, на лобовому склі з'явилася проекція в червоній рамці — "гальмуйте".

У місті автомобіль споживає близько 9 л пального. На світлофорах і короткочасних зупинках електроніка "Мазди" глушить двигун. Як тільки забираю ногу з гальм, він знову заводиться.

Виїжджаю на Бориспільську трасу. До 100 км/год авто прискорюється за 8 с. При 140 км/год седан добре керований, відчувається запас потужності.

На швидкості до 80 км/год при невеликих навантаженнях електроніка "Мазди 6" відключає два циліндри для економії пального. Тоді споживання падає до 6 л на 100 км.

Дружину дратував низький дах

— Новою "Маздою" найзручніше їздити міжміськими дорогами. Трасою йде, як корабель. Їздив у Львів, сидіння зручні, в них не так втомлююся, — каже Валерій Бублик, 43 роки. Придбав авто у вересні. — Перші тижні дружину дратував низький дах — інколи вдарялася головою об стійку, коли виходила. Зараз звикла.

— До цього ми їздили на "Мазді 6" першого покоління 2006 року випуску. Стара машина, наче на клас нижчою була — при перетині з фурами на дорозі її гойдало, на швидкості понад 120 йшов сильний шум від коліс. Але була зручнішою за нову в місті, бо її кузов сантиметрів на 20 коротший.

Зараз ви читаєте новину «"Мазда 6" відключає частину двигуна для економії пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути