Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2017 06:40

Машину спрямовують у кучугуру снігу

На слизькій засніженій дорозі гальмівний шлях збільшується втричі. Під час гальмування автомобіль може занести вбік чи викинути на зустрічну смугу.

— Особливо важко зупинити авто, — говорить 33-річний Сергій Гільов, старший інструктор центру контраварійної підготовки "Альфа-Щит".

Якщо треба знизити швидкість, варто відпустити газ і котитися на передачі. Двигун через увімкнену трансмісію гальмуватиме машину. Одночасно можна тиснути на гальма впівсили й не витискати зчеплення.

— При екстреному гальмуванні навпаки — потрібно витиснути зчеплення та якнайсильніше тиснути на гальма, — каже інструктор. — Але це можна робити, якщо авто обладнане системою АБС. Вона не дасть колесам заблокуватися. Якщо її немає, на гальма тиснуть з інтервалом у кілька секунд. Треба, щоб колеса не заблокувалися, бо це може призвести до заносу. Гальмують рівномірно, сила кожного натискання має бути однакова.

Якщо гальма відмовили, швидкість зменшують пониженням передач. Спробуйте потроху піднімати ручник. Але не різко. Інакше авто занесе. Також зупиняють машину, притираючись колесами до чогось. У крайньому разі, можна умисне в щось врізатися. Скажімо, у кучугуру снігу чи невеликий паркан.

Зараз ви читаєте новину «Машину спрямовують у кучугуру снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути