вівторок, 26 липня 2016 06:35

Фотофіксація на дорогах запрацює у вересні

З липня камери спостереження на міських і міжміських дорогах працюють у тестовому режимі. Вони фіксують найпоширеніші порушення — перевищення швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил зупинки і стоянки, рух залізничними переїздами і тротуарами, заборонений виїзд на зустрічну смугу та на смугу громадського транспорту.

— Більшість камер на наших дорогах стоять уже кілька років. Просто вони були замкнуті на операторах, які їх установили. Цього місяця пристрої об'єднали в одну мережу і порушення потрапляють в єдину базу, — каже правозахисник Володимир Караваєв, 56 років. — Фотофіксацію запровадили б і зараз, однак відсутня сертифікація камер і немає доповнень у деяких законах. Наприклад, ще не визначили порядок сповіщення громадян про факт фотофіксації. Це також має затвердити Кабмін ­своєю постановою. Є ще один нюанс — уряд прийняв постанову про контроль дистанційних вимірювальних пристроїв, але документ набуває чинності у вересні. Думаю, тоді водіїв і почнуть штрафувати за порушення, зафіксовані камерами.

168 000 порушень зафіксували дорожні камери в Києві й Одесі з 11 по 17 липня, повідомили у Національній поліції. Найчастіше водії перевищували швидкість – 55 тис. разів.

Зараз ви читаєте новину «Фотофіксація на дорогах запрацює у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути