Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 16:36

Ретинол і ретиналь: must have зимового догляду

  Ретинол і ретиналь: must have зимового догляду
Ретинол і ретиналь: must have зимового догляду

Похідні вітаміну А, про які ми сьогодні поговоримо - це компоненти, які вирішують багато проблем зі шкірою, тому вони підходять практично всім. Однак при їх застосуванні потрібно дотримуватися кількох правил, щоб досягти найкращих результатів.

Ретиноїди - це органічні сполуки, отримані з вітаміну А. Цей вітамін необхідний для всього організму, також він сприятливо впливає на шкіру.



Ретинол, ретиналь… чим відрізняються популярні форми вітаміну А?

Ретинол - це активна похідна вітаміну А та один з найбільш вивчених антивікових компонентів. Він стимулює клітини до оновлення, прискорює їх заміну. Завдяки цьому зменшуються зморшки, а також зникає пігментація. Крім того, його часто рекомендують при боротьбі з акне, він має себорегулюючу дію і зменшує утворення прищів та чорних крапок.

У свою чергу, ретиналь (ретинальдегід) проявляє більш швидку та ефективну дію через те, що для активації в шкірі та перетворення на ретиноєву кислоту потрібен всього 1 крок. На відміну від ретинолу, якому слід трансформуватися двічі. Це чудова альтернатива для людей, чия шкіра чутлива і схильна до подразнення, тому що, незважаючи на ефективну дію, він має менший дратівливий потенціал.

Отже, кому слід вводити ретиноїди до свого догляду? Власницям зрілої, жирної та комбінованої, схильної до акне шкіри з нерівномірним тоном та текстурою.

В період вагітності слід втриматись від застосування засобів з вітаміном А. А в період грудного вигодовування рекомендується бути обережними. Також будьте обережні із сонячним промінням і захистіть шкіру сонцезахисним кремом, інакше це може спровокувати пігментацію.



Що краще вибрати: сироватку або крем з вітаміном А?

  Радимо звернути увагу на сироватки
Радимо звернути увагу на сироватки

Радимо звернути увагу саме на сироватки. Зазвичай вони мають більші концентрації і дають швидкий ефект. Наприкрад, SkinTra - Liquid Happiness - Сироватка з ретиналем 0,3% для шкіри обличчя і під очі. Ця сироватка містить ретиналь у концентрації 0,3% (він в 11 разів ефективніший за ретинол), що дозволяє швидко розгладити зморшки, підвищити пружність і тонус шкіри, освітлити пігментацію та зменшити кількість висипань. Також ретиналь не підвищує чутливість шкіри. Вітамін Е і сквалан у складі не дадуть з'явитися сухості та лущенню. Ця сироватка точно сподобається власницям зрілої шкіри з першими ознаками старіння та пігментацією.



Як ввести ретинол у догляд?

Ключ до правильного застосування ретинолу – це повільно та обережно вводити його у догляд. Справа не в тому, щоб мучити шкіру максимально можливими концентраціями, щоб отримати швидкі результати. На жаль, наслідки можуть бути протилежними. Це компоненти з досить високим дратівливим потенціалом, вони можуть викликати подразнення, сухість та лущення.
Ключовим моментом є адаптація шкіри. Перш за все, ми вводимо у догляд продукт з низькою концентрацією (що не означає, що він не працює!). Використовуємо 1 раз на кілька днів або навіть 1 раз на тиждень. При цьому важливо спостерігати за шкірою та її реакцією. Якщо все добре - можна підвищувати концентрацію.

Зараз ви читаєте новину «Ретинол і ретиналь: must have зимового догляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути