понеділок, 28 вересня 2020 23:46

Назвали жест, який збільшує людську привабливість

Назвали жест, який збільшує людську привабливість
У багатьох країнах кивок – це комунікативний сигнал, який означає схвалення, а хитання головою з боку в бік – це жест відмови в більшості країн. Фото:pixabay

Кивок головою робить людину на 30% привабливішою і на 40% "доступнішою для комунікації".

Вчені під час експерименту продемонстрували цей ефект на тривимірних фігурах, повідомили в результатах дослідження Університету Хоккайдо та Університету Ямагата (Hokkaido University, Yamagata University).

У багатьох країнах кивок – це комунікативний сигнал, який означає схвалення, а хитання головою з боку в бік – це жест відмови в більшості країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спокій чи ненависть: розкрили ставлення глухих людей до здорових

Під час експерименту всім добровольцям у віці старше 18 років вчені показували короткі відеоролики з тривимірними моделями жінок, які кивали головою, хитали з боку в бік або не рухалися. Учасники оцінювали це за шкалою від 0 до 100 їх привабливість, схильність до комунікації та ще ряд параметрів, що характеризують їхні враження. Дослідження показало, що кивки змушували людей симпатизувати моделям.

Науковці виявили, що привабливість і доступність для комунікації тих моделей, які кивали, були відповідно на 30% і на 40% вищими, ніж у фігур, які хитали головами або були нерухомі. Результати були однаковими як для чоловіків, так і для жінок-спостерігачів.

Дослідження дало корисний емпіричний внесок в цю галузь, оскільки воно вперше показало, що навіть невеликі рухи голови можуть істотно вплинути на сприйняття вашого образу. Результати цієї роботи, ймовірно, будуть корисні як для рекомендацій з поведінки, так і для розробки більш зручних для людей антропоморфних віртуальних помічників і людиноподібних роботів.

В тих, хто виріс в бідності, з дитинства формуються "бідні" звички. Це і мислення, що не дозволяє витратити зайву сотню, і жести, викликані роками самопригнічування. Вони видають людину, навіть якщо фінансові труднощі давно в минулому. Від жестів бідняка можна позбутися, якщо стежити за собою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали жест, який збільшує людську привабливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути