Ексклюзиви
вівторок, 08 червня 2021 09:00

Набивати тату безпечно, але вивести неможливо
8

Татуювання безпечні, але вивести їх у майбутньому майже неможливо
Фото: Фото надала Ольга Токарь
Татуювання безпечні, але вивести їх у майбутньому майже неможливо
Татуювання безпечні, але вивести їх у майбутньому майже неможливо
Татуювання безпечні, але вивести їх у майбутньому майже неможливо
Татуювання безпечні, але вивести їх у майбутньому майже неможливо

Художниця з Ужгорода Ольга Токарь займається живописом та графікою і робить татуювання.

Їй вдалось створити свій бренд Soul Ewens tattoo, де також розписує тіло хною.

Gazeta.ua вона зізналась, що спочатку вона була противницею татуювань і вважала, що ніколи цим не займатиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли інструменти для татуювань віком понад 3 тис. років

"Більше дізнатись про цю сферу допоміг хлопець і я кардинально змінила думку. Малюю з дитинства, тому не уявляю себе у чомусь, що б не було пов'язаним із мистецтвом. Татуювання якраз і є одним із його проявів, тому і потягнуло туди. Близько двох місяців навчалась у майстра. На ньому вперше й спробувала зробити тату по його старому на плечі" - каже Ольга Токарь.

В основному вона працює у стилі графіки, робить чорно-білі татуювання. Пробує малювати кольором і планує це розширити. За її словами, робити тату приходять люди різного віку.

"Цього хочуть як молоді, так і старші. Частіше жінки, ніж чоловіки. Підлітки досить рідко. Але щодо них маю правило – не набивати татуювання до 16 років, а до 18 з дозволом батьків. Щодо здоров'я, то нанесення татуювання в сучасному світі є максимально безпечним, але залежить від багатьох чинників. Я дуже дбаю за стерильність місця та інструментів для проведення сеансів. Майже всі матеріали для цього є одноразові. І тільки одну деталь машинки стерилізую, бо її проблемно заміняти кожного разу. Майстри, які працюють в чистому приміщенні і максимально використовують бар'єрний захист на інструментах, перед клієнтом розпаковують певні матеріали, як-от картриджі або голки, тому й викликають більше довіри", - пояснює.

Художниця попереджає, що вивести татуювання у майбутньому майже неможливо.

"Бажання його зробити тому й має бути чітко усвідомленим. Лазерне видалення може забрати контрасність тату наприклад, чи, можливо, перекрити його чимось іншим. Але повністю та безслідно його видалити неможливо. Найбільш складні та незвичні татуювання на моєму досвіді – це перекриття. Тому що тут треба детально продумати новий малюнок, щоб безслідно закрити старий. Але чим складніше, тим і цікавіше працювати з таким".

Жінка в Німеччині витратила всі заощадження, щоб укрити тіло татуюваннями з ніг до голови. 55-річна Керстін Трістан витратила $35,3 тис. за п'ять років і вважає, що малюнки на тілі дають їй енергії. Колишня таксистка з Лейпцига любить хвалитися татуюваннями в Instagram та Only Fans. Зараз 90% її тіла вкрите тату у вигляді квітів і метеликів.

Зараз ви читаєте новину «Набивати тату безпечно, але вивести неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути