Ексклюзиви
субота, 15 травня 2021 23:46

Коли пілінг не вдався: як відновити шкіру після провальної процедури

Коли пілінг не вдався: як відновити шкіру після провальної процедури
Органічна косметика - один із найсильніших алергенів та подразників, тому її не використовувати, як і різноманітні масла. Фото: pixabay

Опіками від пілінгу, алергією чи роздратуванням шкіра показує, що ліпідний бар'єр потребує допомоги.

Але існують способи відновити шкіру після алергії або пілінгу, розповіла косметологиня та нутриціологиня Яна Фоксі в Instagram.

Перше, що вона радить - значно скоротити догляд. Максимум - м'яка пінка, крем з церамідами, spf-захист на мінеральних фільтрах, але лише якщо є потреба. Коли шкіра суха або непроблемна, зранку можна просто вмиватися водою. Вона має бути теплою, не гарячою чи холодною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як привести до ладу п'яти перед літом у домашніх умовах

Слід відмовитися від макіяжу. Якщо це дається важко, то змивати його треба тільки м'якими гідрофільними засобами і без гарячих рушників.

Скраби, скатки, рушники треба замінити на паперові. Щітки, спонжі і інший агресивний механічний вплив треба забрати повністю. Ретиноїди, кислоти, вітамін С та інші активи також після відновлення шкіри.

Органічна косметика - один із найсильніших алергенів та подразників, тому її не використовувати, як і різноманітні масла.

Використовувати спирт - табу. Якщо потрібно термінове відновлення проблемної роздратованої шкіри, а кислоти і ретиноїди треба виключити, то можна спробувати ніацинамід - він і регулює вироблення шкірного сала, і знімає почервоніння.

Пантенол також не завадить. Центелла азіатська, азулен, алантоїн, бісаболол - компоненти, які заспокоюють роздратовану шкіру.

Косметичні засоби для очищення, омолодження та зволоження шкіри мають свої властивості й правила застосування. Це важливо, оскільки якщо використовувати засіб неправильно, то він не даватиме потрібного ефекту. Одним із трьох б'юті-засобів, які є ризик використовувати неправильно, є міцелярна вода.

Зараз ви читаєте новину «Коли пілінг не вдався: як відновити шкіру після провальної процедури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути