Ексклюзиви
субота, 06 вересня 2008 10:49

За ремонт яких автомобілів після ДТП платять більше

Відновлення маленького автомобіля після незначної аварії виявилося дорожчим, ніж ремонт великої за розмірами машини, що попала в дорожньо-транспортну пригоду на вищій швидкості. Як повідомляється в офіційному прес-релізі Інституту безпеки дорожнього руху США (IIHS), бампера компактних транспортних засобів встановлені дуже близько до внутрішніх деталей, що викликає велику кількість прихованих пошкоджень, повідомляє auto.lenta.ru.

Фахівці IIHS провели серію з чотирьох краш-тестів по наступній методиці: фронтальний удар і удар ззаду об бар"єр, що імітує бампер іншого автомобіля, на швидкості 9,66 кілометрів на годину, а також кутовий удар спереду і ззаду на швидкості 4,83 кілометра на годину. Всього в тестах брали участь 20 автомобілів.

Кращий результат показав Ford Focus, вартість відновлення якого після чотирьох ударів склала 3031 долар. Його бампера досить високо розташовані, тому вони завжди стикаються з бамперами інших автомобілів, а енергія удару проходить крізь пластикову деталь і гаситься кузовом.

Останнє місце в списку зайняв Volkswagen Rabbit (у Європі - Golf). На його ремонт після чотирьох дрібних ударів по колу американським покупцям доведеться витратити 9511 доларів.
Зараз ви читаєте новину «За ремонт яких автомобілів після ДТП платять більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути